Marko Marin: Igrati za Zvezdu je nešto posebno

Agencije
Marko Marin: Igrati za Zvezdu je nešto posebno

Beograd - Dugačak i trnovit put od “njemačkog Mesija” do propalog talenta pa “Zvezdinog Mesija” prevalio je Marko Marin za samo desetak godina.

Momak koji je u dresu Borusije Menhengladbah, a kasnije Verdera nagovještavao ogroman potencijal nekako se izgubio na putu ka zvijezdama, ali se sada vraća.

Baš kao i njegova Crvena zvezda. Beograđani su uspjeli da nanižu tri grupne faze evro takmičenja, a najveći izazov na otvaranju treće teško da su mogli da požele - sutra će ih na “Alijanc areni” dočekati moćni Bajern.

Ta utakmica najveći je izazov za momka iz Gradiške koji je odrastao u Njemačkoj.

Debi u Ligi šampiona imao je sa Verderom u sezoni 2009/10, a sezonu kasnije odigrao i svoj posljednji meč na tlu Njemačke u eliti. Zato je razumljivo što je u centru pažnje tamošnjih medija, ali i ostalih širom Evrope, uoči gostovanja u Minhenu. Ono što je najbitnije, “mozak” Zvezdine igre u potpunosti se oporavio od povrede i spreman je za svih 90 minuta.

- Igrati u Ligi šampiona za ovaj klub je nešto posebno. Bilo je prelijepo iskustvo prošle sezone, jer smo se poslije toliko godina vratili u najjače takmičenje. Odrastao sam u Njemačkoj kao navijač Zvezde i uvijek sam prvo pričao o njoj.- rekao je Marin.

- Moji prijatelji tada nisu znali o kome je riječ, ali sada je Zvezda u Ligi šampiona i svi znaju za nju. Opet je činimo velikom. I ljudi se polako navikavaju na to. Drugačiji je osjećaj nego u ostalim klubovima jer ovdje se igra sa mnogo više strasti, pored posla to je i zadovoljstvo. Potpuno je različito kada nosite dres kluba za koji navijate ili Čelzija i Verdera. Mnogo je igrača poput mene u timu - dodao je Marin.

On smatra da će Zvezda kao i prošle godine imati svoje momente u Ligi šampiona.

- Ne možemo da se poredimo sa Realom, Barselonom ili Mančester sitijem. Njihov cilj je da osvoje pehar, a naš da se kvalifikujemo za nju. Sigurno ćemo ove sezone imati neke velike utakmice - rekao je Marin.

Zvezdin kapiten igra u nekadašnjoj formi koja ga je dovela i do dresa njemačke reprezentacije.

- Možda je moja karijera i mogla da bude bolja, ali postoje razlozi zašto to nije tako. Možda nisam bio dovoljno strpljiv u nekim situacijama. Spriječile su me i povrede. Ali da se to nije desilo, ne bih doživio ovo iskustvo koje doživljavam sada. Ovo što sada osjećam je najljepši dio moje karijere - zaključio je Marin.

Škot na centru

Škotski sudija Bobi Meden sudiće Bajernu i Crvenoj zvezdi sutra u Minhenu.

Njemu će to biti deseti meč u elitnom takmičenju, a drugi put će suditi Zvezdi protiv njemačkog tima u dvije godine nakon što je vodio meč u kojem su “crveno-bijeli” golom Slavoljuba Srnića pobijedili Keln 1:0 i prezimili u Ligi Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana