Marko Luković za Glas Srpske o bivšem saigraču: Jokić dijete koje se igra košarke

Milan Zubović
Marko Luković za Glas Srpske o bivšem saigraču: Jokić dijete koje se igra košarke

Laktaši - Marko Luković i Nikola Jokić dvije godine dijelili su svlačionicu Mege, a košarkaš Igokee i dalje se dobro sjeća prvog treninga koji je superstar Denvera imao sa njima.

Luković je tri godine stariji od Jokića i proveo je tri godine u ekipi prije nego što je u nju stigao momak iz Sombora, koji će za desetak dana postati treći Srbin na NBA Ol star utakmici poslije Vlade Divca i Predraga Stojakovića.

- Kada je došao bio je fizički nespreman za ozbiljnu košarku, ali se odmah video talenat. Trenirali smo i radili kao u rudniku, te bili spremni za mečeve, a on se sa nama poigrao kao sa decom iako je imao samo 16 ili 17 godina. Na prvu smo videli da će postati veliki igrač i posle kada je doveo telo na optimalni nivo nije imao problema. Sećam se da je bio dete koje igra košarku, što je i sada ostao. Uvek pozitivan i spreman za naporan rad na treningu, te je veliki šaljivdžija. Ima psihu i ništa ne može da ga poremeti. On se i sada igra košarke, a čim mu ona postane teret, prestaće da igra - izjavio je Luković za “Glas Srpske”.

On i saigrači vjerovali su da je pred Jokićem velika karijera, a posljednji put su se vidjeli prošle godine na Meginom okupljanju igrača u Beogradu.

- Miodrag Ražnatović je prepoznao njegov talenat, a zna se da Miško nikada ne greši kada je u pitanju procena igrača. Doveo ga je iz drugog tima Vojvodine i dao mu šansu, a ostalo već svi znaju. Očekivao sam da će biti dobar i da će napraviti dobru karijeru, ali nisam verovao da će stići do Ol stara i biti jedan od najboljih igrača NBA lige. Naprosto me i dalje iznenađuje - dodao je Luković.

Jokić je treći put ove sezone, a peti u karijeri, proglašen za igrača sedmice Zapadne konferencije. To kao da ga je malo uspavalo, pa je u porazu Nagetsa od Detroita sa 129:103, postigao 16 poena uz tri skoka i četiri asistencije. Sakramento je savladao San Antonio sa 127:112, uz sedam poena i tri skoka Nemanje Bjelice za 21 minut, odnosno šest poena i po dva skoka i asistencije Bogdana Bogdanovića za 20 minuta. Osim pomenutog srpskog dvojca koji je ostavio dubok igrački trag u Sakramentu gdje sada ima rukovodeće pozicije još 12 igrača iz Evrope nastupilo je na Ol staru i to Goran Dragić (Slovenija), Janis Antetokumbo (Grčka) Mark i Pau Gasol (Španija), Mehmet Okur (Turska), Toni Parker (Francuska), Andrej Kirilenko (Rusija), Zidrunas Ilgauskas (Litvanija), Dirk Novicki, Detlef Šrempf (Njemačka), Rik Smits (Holandija) i Luol Deng (Velika Britanija), dok Crnogorca Nikolu Vučevića očekuje nastup.

Svaki meč kao finale

Momak koji je prije mjesec stigao u Igokeu kazao je da se odlično uklopio i da ga je ekipa prihvatila dok su mu teško pali porazi od Crvene zvezde i Cedevite. Narednog ponedjeljka očekuje ga gostovanje kod Olimpije kojoj takođe gori pod nogama u borbi za opstanak.

- Ponosna sam na ekipu koja je dala maksimum protiv Cedevite i pokazala da se može nositi sa svim timovima. Pred svaku utakmicu pričamo da je baš ta najvažnija, pa tako je i sa Olimpijom. Nas očekuju četiri finala do kraja i moramo što pre da obezbedimo opstanak da ne čekao poslednju utakmicu i Zadar na našem terenu. Kako se bliži kraj sezone svak utakmica je teža i pritisak je teži, ali izborićemo se - kazao je Luković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana