Marko Jovanović nakon raskida ugovora sa Borcem: Poštovanje saigrača i navijača se ne zaboravlja

Siniša Kotaraš
Marko Jovanović nakon raskida ugovora sa Borcem: Poštovanje saigrača i navijača se ne zaboravlja

BANjALUKA - Kao grom iz vedra neba odjeknula je vijest da se Borac rastao sa jednim od svojih najboljih fudbalera u posljednje dvije i po godine, iskusnim štoperom Markom Jovanovićem.

Iako ga je ugovor sa Banjalučanima vezivao do ljeta 2023. godine, nekadašnji prvotimac Partizana i Visle iz Krakova sporazumno se rastao sa “crveno-plavima”. U razgovoru za “Glas Srpske” naglasio je kako je osnovni razlog za ovu odluku privatne prirode te da će mu rastanak veoma teško pasti.

- Dosta sam razmišljao o odlasku u poslednje vreme, prvenstveno zbog nekih porodičnih problema. Na kraju sam doneo odluku, a nakon razgovora sa čelnicima Borca ona je postala i zvanična. Mislim da je ovo možda i najbolji trenutak za ovakav potez - rekao je Jovanović.

Prema njegovim riječima, rastanak sa Borcem izuzetno mu je teško pao pa će mu vrijeme provedeno u Banjaluci ostati u najljepšem sjećanju.

- Doživeo sam zaista mnogo lepih trenutaka u Banjaluci i bez imalo preterivanja kažem kako su mi ove dve i po godine i najlepše u celoj karijeri uz period proveden u dresu Partizana. Imao sam veliko poštovanje saigrača i navijača što se ne zaboravlja - dodao je Jovanović.

Sjajni defanzivac odigrao je 59 utakmica u dresu Borca i postigao tri pogotka, a učinak bi bio i mnogo veći da ga nije mučila povreda leđa.

- Uvek sam na terenu davao sve od sebe, pa čak i kada sam bio povređen. Istina, imao sam dosta problema sa povredom leđa, ali je ekipa i bez mene imala dosta uspeha. Moram da pohvalim sve svoje saigrače, zajedno smo prošli mnogo lepih, ali i onih manje lepih trenutaka, u svakoj utakmici davali smo sve od sebe i to su navijači znali da cene. Na kraju, imao sam tu čast i da nosim kapitensku traku oko ruke i zbog toga sam veoma ponosan - naglasio je Jovanović.

Prema sopstvenom priznanju u dugoj i uspješnoj karijeri nije imao priliku da doživi ono što je doživio u Banjaluci.

- Takvo poštovanje, podršku i ohrabrenja u retkim teškim trenucima zaista se ne sećam da sam doživeo bilo gde. Nijedna loša stvar nije mi se desila u Banjaluci, ni meni ni mojoj porodici. Naprotiv, uvek sam imao samo podršku sa svih strana. Želim Borcu svako dobro, da nastave putem kojim smo zajedno krenuli i iskoristiću svaku priliku da dođem u Banjaluku i pružim podršku mojim prijateljima. U svakom slučaju, ostaće mi jedna prelepa uspomena i moja druga ljubav, Borac i Banjaluka - zaključio je Jovanović.

Vratio se Cvijanović

Nakon Luke Cucina i Ljubiše Reljića novo-staro ime na Gradskom stadionu je Obren Cvijanović. Desnokrilni napadač prethodne tri i po godine bio je jedan od najboljih fudbalera Veleža, a sada se vraća u klub za koji je igrao u mlađim kategorijama.

- Drago mi je što sam se vratio u Borac i nadam se da ću dobrim igrama opravdati povjerenje čelnika kluba, te doprinijeti dobrim rezultatima u nastavku sezone. Mislim da sam povukao pravi potez i da je ovo iskorak u mojoj karijeri - rekao je Cvijanović koji je sa Borcem potpisao dvogodišnji ugovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana