Mario Blažević juri ka tituli sa CSM Bukureštom: Nadam se da će treća biti sreća

Dušan Repija
Mario Blažević juri ka tituli sa CSM Bukureštom: Nadam se da će treća biti sreća

Banjaluka - Bivši golman Borca m:tel Mario Blažević privodi kraju treću sezonu u CSM Bukureštu i nada se da će ove sezone njegova ekipa uspjeti ono što nije u prethodne dvije, osvojiti prvenstvo Rumunije.

Za sada je na dobrom putu, jer je Bukurešt izborio polufinale dva puta savladavši Vaslui, a nova prepreka zove se Turda, koja je mnogo teže izašla na kraj sa Temišvarom.

- Imaće prednost domaćeg terena jer su na kraju ligaškog dijela bili drugi, a mi treći. Igraju dobro kod kuće, mislim da nisu izgubili nijedan meč ove godine, ali nisu nepobjedivi. Uz Dinamo iz Bukurešta imamo najjaču ekipu i nadam se da ćemo to opravdati na terenu - rekao je Blažević.

Početak sezone nije bio ohrabrujući ni za njega ni za klub, koji je nanizao nekoliko neplaniranih poraza. U drugom dijelu prvenstva sve je leglo na svoje mjesto.

- Igramo mnogo bolje, a i ja sam ponovo dobio priliku i iskoristio je. Bilo bi odlično da odemo do samog kraja, jer dvije posljednje sezone gubimo u finalu. Nadam se da će treća biti sreća. Plasirali smo se i na Fajnal for Kupa, taj trofej smo osvojili prošle sezone, tako da će biti vrlo zanimljiv rasplet - rekao je Blažević.

Rumunija je u posljednjih nekoliko godina postala Meka za rukometaše sa ovih prostora. Kvalitet lige, dobri uslovi i solidne plate privlače i mnoga renomirana imena pa je tako selektor reprezentacije bivši trener Barselone Ćavi Paskval.

- U mom timu igraju Saša Marijanac i Krsto Milošević iz Srbije, te Makedonac Goce Georgijevski. Tu su još i po jedan Francuz, Rus, Španac i Litvanac. Rukomet je u velikoj ekspanziji, ali to je samo povratak ovog sporta tamo gdje mu je mjesto, jer su Rumuni osamdesetih godina bili svjetska sila. Liga je dosta kvalitetna, a sa Paskvalom će sigurno napraviti iskorak i kada je u pitanju reprezentacija. Na dobrom su putu da izbore nastup na Evropskom prvenstvu - rekao je Blažević.

CSM Bukurešt je sportsko društvo, a njegov zaštitni znak ženska rukometna ekipa.

- To je trenutno sport broj jedan u Rumuniji. Rukometašice našeg tima prošle godine su osvojile Ligu šampiona, a ove su vrlo blizu Fajnal fora. Za dominaciju u evropskim okvirima u ženskom rukometu potrebno je mnogo manje novca nego u muškom, pa su se vlasnici opredijelili da idu tim putem. Već su praktično sklopili tim za iduću sezonu, a sudeći po imenima, biće to drim tim - zaključio je Blažević.

Kćerka Laura

Život u rumunskoj prestonici mnogo je lakši uz saigrače iz Srbije i Makedonije, ali jednu stvar niko ne može nadoknaditi.

- Mnogo mi nedostaje kćerka Laura i jedva čekam pauzu krajem aprila da dođem kući i provedem nekoliko dana s njom i porodicom - rekao je Blažević. 

Borac

Neizostavno pitanje za iskusnog golmana je i stanje u njegovom matičnom Borcu.

- Drago mi je da momci igraju dobro ove godine, pogotovo oni koji su ponikli u klubu. Teško je u isto vrijeme afirmisati mlade, a ne žrtvovati rezultat. Svjestan sam toga, ali možda je bolje jednom prelomiti i krenuti u stvaranje potpuno nove ekipe - rekao je Blažević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana