Maradona i Napoli napadaju Madrid

Agencije
Maradona i Napoli napadaju Madrid

Madrid/Minhen - Više od 10.000 navijača Napolija i predvođenih najvećim sinom ovog kluba Dijegom Maradonom pokušaće da pomognu fudbalerima sa juga Italije da se što više isprse braniocu krune u Ligi šampiona Real Madridu (20.45).

Euforija u Napulju nije splasnula od trenutka kada je žrijeb spojio Real i Napoli, a kulminirala je u posljednjih nekoliko dana. Gosti su dobili nešto manje od 4.000 ulaznica, a na put je krenulo više od 10.000 navijača, koji su se na sve načine dovijali kako da dođu do vrijednog komadića papira. Kontaktirali su rođake i prijatelje u Madridu i nagovarali ih da postanu članovi Reala i tako steknu pravo da kupe ulaznice. To ih je koštalo dodatnih 30 evra plus još cijena karte koja se kreće od 70 do 400 evra, ali ljubav prema klubu temperamentnih južnjaka je daleko veća. Nije ni čudo, jer sanjaju veliki uspjeh još od kraja osamdesetih kada je Maradona sa Napolijem harao "čizmom" i donio klubu jedini evropski trofej Kup UEFA. Nije potrebno biti pametan pa reći da će gostima biti vrlo teško protiv najtrofejnijeg kluba svih vremena. Madriđani ne znaju za poraz u elitnom takmičenju na čak 18 mečeva, a uspjeli su da se izvuku iz krize poslije ispadanja iz Kupa kralja.

- Napoli je snažan protivnik, sa brzim igračima i pokušaćemo da sačuvamo našu mrežu kako bismo mirnije otišli na revanš - rekao je kapiten Reala Serhio Ramos.

Međutim i Napoli ima svoje adute. Prvi je svakako najbolji strijelac tima Dris Mertens, a sigurno će više od ostalih biti motivisani bivši članovi Reala golman Pepe Reina, te Raul Albiol i Hoze Kaljehon.

Bajern će pokušati da zaustavi Arsenal i četvrtu sezonu u nizu, dok će ekipa Arsena Vengera nastojati da prekine loš niz. Meč na "Alijanc areni" sudiće najbolji srpski arbitar Milorad Mažić.

Real raskida sa "Adidasom"

Američki sportski brend "Ander armor", čiji su najpoznatiji manekeni Endi Marej, Stef Kari i Majkl Flps  počeo je pregovore o sponzorstvu sa Realom, što znači da bi "kraljevski" klub mogao raskinuti saradnju sa "Adidasom". Amerikanci navodno nude 150 miliona evra godišnje, a ukoliko dogovor bude postignut, biće to najunosniji ugovor u svijetu fudbala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana