Maljković: Srpski olimpijci biće najbolji ambasadori države na Igrama u Parizu

Tanjug
Foto: Rts

BEOGRAD - Srpski olimpijci će na Igrama u Parizu biti najbolji ambasadori države na svjetskoj sceni i siguran sam da će po povratku biti dočekani kao heroji nacije, kako i zaslužuju, rekao je predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković.

Maljković je uoči druženja sa medijima, u saradnji sa DDOR osiguranjem, zvaničnim osiguranjem Olimpijskog tima Srbije, istakao da u srpskom timu važi samo jedno pravilo, da se na dan takmičenja pruži maksimum i da je uvjeren da će se nadmašiti broj od devet medalja iz Tokija.
    
"Poželeo bih vam, pre svega dobro zdravlje, vredno trenirajte, a mi smo tu da vas podržimo da na najvećoj sportskoj smotri ostvarite svoje najbolje rezultate", istakao je Maljković.
    
U ime sportista zahvalio se osvajač srebrne medalje iz Tokija strelac Damir Mikec.
    
"Učešće na Olimpijskim igrama je san i vrhunac karijere svakog sportiste. Kao neko ko je do sada četiri puta učestvovao na Igrama, mogu reći da taj osećaj ne može da se poredi ni sa čim i da je predstavljanje svoje zemlje na najvećoj sportskoj smotri, sasvim sigurno, najveća privilegija. U Parizu ćemo se takmičiti ne samo za sebe, već i za svakog građanina Srbije koji nas je podržao na ovom putu", rekao je Mikec.
    
Tim Srbije za Olimpijske igre u ovom trenutku broji 81 sportistu u 13 sportova: muška i ženska košarkaška reprezentacija, muška vaterpolo reprezentacija, ženska odbojkaška reprezentacija, atletika (Ivana Španović, Milica Gardašević, Angelina Topić), muški i ženski kajakaški četverac, plivanje (Andrej Barna, Velimir Stjepanović, Nikola Aćin, Uroš Nikolić), rvanje (Stevan Mićić, Hetik Cabolov, Mate Nemeš, Aleksandar Komarov), streljaštvo (Damir Mikec, Zorana Arunović), veslanje (Jovana Arsić), tekvondo (Aleksandra Perišić), muška 3x3 basket reprezentacija, boks (Natalija Šadrina, Vahid Abasov, Sara Ćirković) i biciklizam (muška i ženska kvota).
    

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana