Majdov bez treninga do svjetske bronze

D.R.
Majdov bez treninga do svjetske bronze

Džudista iz Istočnog Sarajeva Nemanja Majdov osvojio je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Japanu, a može se reći da je ovo do sada najveći podvig sjajnog borca.

Majdov je u polufinalu izgubio od novog šampiona svijeta Noela Van Tenda, ali je u borbi za bronzu dobio Mađara Kristijana Tota. Biti treći na svijetu samo po sebi je veliki rezultat, ali je još mnogo veći s obzirom da je reprezentativac Srbije krenuo put Tokija praktično bez priprema.

I sam je pred polazak rekao da je suludo što ide, ali je šampionsko srce nadjačalo sve nedaće.

Prije mjesec i kusur dana dolazi je na terapije kod doktora Aleksandra Jakoviljevića u Banjaluku, a stanje koljena bilo je takvo da nije mogao da hoda bez štaka.

Ipak, oporavio se u rekordnom roku i praktično pobijedio priprodu. Sa te strane ovo je i veća medalja od one zlatne koju je 2017. godine osvojio u Budimpešti.

Na putu do trećeg mjesta savladao je Egipćanina Hatema El Akara, Austrijanca Johanesa Pacera, Izraelca Lija Kohmana, da bi u četvrtfinalu kategorije do 90 kilograma bio bolji i od Memadalija Mehdijeva iz Azerbejdžana.

Holanđanin ga je zaustavio na putu do finala, ali je smogao snage za još jednu borbu, pa se kući vraća sa bronzom oko vrata. Bravo šampione!

Dodik čestitao Majdovu osvajanje bronzane medalje u Tokiju

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je reprezentativcu Srbije u džudou Nemanji Majdovu iz Istočnog Sarajeva osvajanje bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Japanu.

"Još jednom ste pokazali superiornost i snagu na sportskom terenu, a ljubiteljima sporta priuštili nezaboravne trenutke. Sve nas, koji navijamo za Vas, učinili ste ponosnim i srećnim", istakao je Dodik u čestitki.

On je Majdovu poželio mnogo sportske sreće, uspjeha i novih odličja, kao i da još mnogo godina dominira sportskim terenima, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

"Iako se još oporavljate od povrede koljena, po ko zna koji put pokazali ste da ste veliki sportista hrabrog srca koji će još dugo gospodariti na sportskim takmičenjima", naglasio je Dodik.

On je zahvalio Majdovu za sve trenutke radosti, ponosa i sreće koje već godinama priređuje ljubiteljima sporta i poželio mu mnogo uspjeha u karijeri i privatnom životu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana