Madrid kao grend slem

G.S.
Madrid kao grend slem

MADRID - Ovogodišnji masters u Madridu po imenima učesnika biće čak i jači od prvog grend slema sezone Australijen opena.

Jer, pored aktuelnog šampiona Novaka Đokovića i rekordera Rafaela Nadala, u “Kaha Magiki” nastupiće i treći član velike trojke Rodžer Federer, koji na šljaci nije igrao skoro dvije godine, a preskočio je i ovogodišnji Melburn.

Nole je godinu započeo u velikom stilu, osvajanjem 18. grend slem trofeja, a tokom te avanture je povrijedio trbušni zid zbog čega je uzeo nešto dužu pauzu, preskočivši Majami. Na Floridi nisu igrali ni Nadal ni Federer, što je prvi put još od 2004. godine da na jednom mastersu nije bilo nikog od trilinga najboljih.

Zato će sva trojica biti u Madridu, svako sa svojim planovima i ambicijama. Prvi reket planete će brusiti formu pred Rolan Garos, na kojem će pokušati da uzdrma Rafin primat i udari 19. grend slem recku. Špančev cilj je isti, podići formu pred Pariz, gdje je već osvojio nevjerovatnih 13 pehara.

A što se Federera tiče, on će prije svega pokušati da uhvati korak sa najboljima pošto zbog povrede već dugo nije igrao profesionalni tenis. Ako se izuzme nastup u Kataru, gdje je eliminisan na drugom koraku.

Šlag na tortu predstavlja činjenica da će u španskoj prestonici nastupiti svi članovi Top 10. Dakle, zaigraće i Danil Medvedev, Dominik Tim, Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, Andrej Rubljov, Dijego Švarcman, te Mateo Beretini. I ne samo to, organizatori su se pohvalili da je 45 najboljih tenisera ATP liste potvrdilo učešće u Madridu.

Pomjera se Rolan Garos?

Vlada Francuske razmatra mogućnost da zbog trećeg talasa virusa korona pomjeri početak Rolan Garosa, koji je predviđen za 17. maj. Iako se proteklih dana razmatrala mogućnost da se turnir čak i otkaže ili pomjeri za kasniji datum u godini, od toga se odustalo.

- Razgovori su u toku sa organizatorima o svim modelima, posebno onih koji se tiču prijema publike. Za sada, diskutuje se o odgađanju početka za nekoliko dana - saopšteno je iz Ministarstva sporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana