Luka Milivojević ne očekuje lak meč u Tbilisiju: Narod potcijenio Gruzijce, mi nismo

Agencije
Luka Milivojević ne očekuje lak meč u Tbilisiju: Narod potcijenio Gruzijce, mi nismo

Stara Pazova - Fudbaleri Srbije dobro su započeli kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine i sada svi očekuju trijumf protiv Gruzije u petak, međutim vezni fudbaler "orlova" Luka Milivojević veoma je oprezan pred duel u Tbilisiju.

Srbija je trenutno na drugom mjestu grupe D sa osam bodova, dva manje od lidera Republike Irske, a trijumf protiv Gruzije je imperativ ako želi da ostane u trci za prvo mjesto i direktan plasman na Mundijal. Međutim, nerijetko su selekcije poput Gruzije znale da naprave probleme Srbiji.

- Takve stvari isticale su se i pred meč protiv Moldavije, pa smo videli kako se završilo (0:3). To je neka istorija, imamo loše iskustvo sa reprezentacijama iz bivše SSSR, ali sada je velika razlika otkad je došao selektor Muslin. Igramo kvalitetno i na dobrom smo putu. Naš narod je potcenio Gruzijce, ali mi nismo. Nezgodni su, od Austrije su izgubili, a nije trebalo po prikazanom na terenu, dok su protiv Velsa remizirali, a zaslužili su pobedu. Znam da nemamo pravo na kiks u Tbilisiju, zato očekujem dobru igru i tri boda - smatra Milivojević.

Zajedno sa Nemanjom Matićem biće bedem na sredini terena, ali i igrač od koga će ići dosta napada. Milivojević je ove zime prešao iz Olimpijakosa u Kristal Palas i za sada odlično igra u Engleskoj. Ustalio se u prvoj postavi, a klub bilježi dobre rezultate i pobjegao je iz opasne zone.

- Dobro nam ide u poslednje vreme, ima još mnogo da se igra, raspored je težak. Tri uzastopne pobede su od neverovatnog značaja za nas. Timski smo jači od konkurenata u borbi za opstanak, bili smo u jako lošoj situaciji, ali smo se malo izvukli. Verujem da ćemo i naredne sezone igrati Premijer ligu, imamo kvalitet - dodao je Milivojević.

Istakao je da mu je teško pao odlazak iz Grčke.

- Sve je to fudbal, jako teško mi je bilo što sam ostavio Olimpijakos. Nisam imao veliku želju da idem, osim u slučaju baš dobre ponude. Klub je prihvatio ponudu od Kristal Plasa, ja sam bio zadovoljan ličnim uslovima i dogovorili smo transfer - zaključio je Milivojević.

Gudelj: Sve za Srbiju

Nemanja Gudelj odnedavno igra u Kini za Tijanđin Ted, ali iako je daleko od kuće nije mu teško da se odazove selektoru Srbije Slavoljubu Muslinu.

- Zbog Srbije bih prešao čitavu planetu. Presrećan sam što imam priliku da budem u selekciji sa našim najboljim igračima. Očekuje nas teška utakmica protiv Gruzije, jer su pokazali kvalitet protiv jačih timova. Ipak, verujem da ćemo pobediti i da ćemo iskoristiti duel Irske i Velsa, pa da izbijemo na prvo mesto grupe D - kazao je Gudelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana