Lokomotiva ne može u Prvu ligu

G.S.
Lokomotiva ne može u Prvu ligu

BANjALUKA - Rukometaši Lokomotive neće u narednoj sezoni igrati u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske.

Klub iz Brčkog je u sezoni 2020/21. ispao iz premijerligaškog društva BiH i nakon toga nije se nigdje takmičio iako je trebao da bude dio prvoligaške konkurencije Republike Srpske od koje su odustali.

- Sve je jasno navedeno u propozicijama za takmičenje i sa te strane sve je kristalno jasno. U članu 9, navedenih propozicija piše da ekipa koja napusti bilo koje takmičenje na nivou Rukometnog saveza Republike Srpske ili RS BiH, nema pravo tri naredne takmičarske sezone da se plasira u viši rang takmičenja. To znači da je Rukometni klub Lokomotiva izdržao jednu sezonu što govori da ne mogu u narednom takmičarskom ciklusu nastupiti u m:tel Prvoj ligi - precizno je objasnio Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Podsjećanja radi Brčaci su poslije dvogodišnje pauze minule sezone igrali u m:tel Drugoj ligi Republike Srpske, grupa „istok“.

- Propisi su jasni i oni se moraju apsolutno poštovati i primjenjivati. Imali smo ranije slučaj i sa Prijedorom koji je takođe bio odustao od Prve lige iako je u to vrijeme imao i drugu ekipu koja se takmičila u drugoligaškoj konkurenciji. Mi smo i tada postupili po propozicijama, kao što ćemo to uvijek raditi, i koje važe za sve klubove – dodao je Marinko Umičević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana