Leotar odigrao sjajan meč u EHF Evropa kupu: Ništa još nije izgubljeno

Darko Dragičević
Leotar odigrao sjajan meč u EHF Evropa kupu: Ništa još nije izgubljeno

TREBINjE - Rukometaši Leotara poraženi su na svom parketu od češke Karvine 27:28, ali se ne predaju i vjeruju da mogu iznenaditi rivala u revanšu.

U sjajnom ambijentu u Trebinju Leotar je propustio veliku šansu da ostvari povoljan rezultat. Naime, u finišu drugog poluvremena imali su plus tri (26:23) nakon velikog preokreta i sjajne borbenosti, ali su iskusni Česi uspjeli da naprave preokret i dođu do pobjede. Nemanja Dimitrijević je imao sedam, a Vladimir Stanković šest golova. Dominik Solak je u češkom timu postigao devet golova.

Trener Dragiša Koraćević ističe da nema šta da zamjeri svojim igračima i zahvalio je publici na ogromnoj podršci tokom meča koja je nosila njegove rukometaše.

- Mislim da smo prvo poluvrijeme odigrali skoro pa savršeno. Jedna lopta na prazan gol, mogli smo otići na tri, četiri razlike. Međutim, ovo je iskusna ekipa, to smo vidjeli u drugom poluvremenu. Na minus tri smo nakon tajm-auta odlično reagovali i poveli sa tri razlike i nismo to uspjeli sačuvati. Kad smo imali igru u napadu i odbrani, došlo je do isključenja Todorova na dva minuta i to je ključni trenutak. Gosti su to iskoristili brzom serijom 2:0, a izgubili smo jednu loptu na prazan gol - istakao je Koraćević.

Ipak, u Trebinju nema predaje.

- Ništa nije gotovo. Ima još 60 minuta da se igra i daćemo svoj maksimum i u revanšu i vidjeti za šta je to dovoljno. Možemo da budemo ponosni kako smo odigrali. Bilo je puno želje i borbenosti i hvala publici koja nas je još jednom podržala - dodao je Koraćević.

Predsjednik kluba Stevan Bekan je bio ponosan uprkos porazu.

- Još jedan rukometni spektakl! Osjećam potrebu da čestitam našim momcima i stručnom stabu, koji su dali maksimum i pružili sjajan otpor izuzetno kvalitetnoj ekipi Karvine! Hvala svim saradnicima u klubu koji su vrijedno radili na izuzetno zahtjevnoj organizaciji utakmice. Pokazali smo da možemo da se nosimo i igrački i organizaciono sa mnogo bogatijim i mnogo iskusnijim klubovima u Evropi. Ponosni smo na klub, na svoj grad, idemo još jače i snažnije - naveo je Bekan.

Revanš utakmica se igra naredne subote u Karvinu.

Podrška prijatelja

Da je Leotar pored sjajnih rezultata stekao i brojne rukometne prijatelje u proteklim sezonama, pokazuje i činjenica da su u ovom evropskom meču imali podršku iz RK Borac Banjaluka, ŽRK Borac, RK Mehanika Metković i RK Izviđač. Svi oni bili su uz Trebinjce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana