Lekler ostavio Mercedes iza sebe i osvojio Moncu

Agencije
Lekler ostavio Mercedes iza sebe i osvojio Moncu

Monca - Vozač Ferarija Šarl Lekler iz Monaka ostvario je drugu pobjedu zaredom u sezoni osvojivši trku za Veliku nagradu Italije pošto je 53 kruga na čuvenoj stazi u Monci prevezao za 1.15:26,665 časova.

Lekler je prvi put stigao do pobjede na ovoj stazi, te trijumfovao drugi put zaredom pošto je prošle nedjelje bio najbrži u Belgiji Monegašanin je obradovao vlasnike Ferarija, koji su na “domaćoj” trci u Monci obilježavali 60 godina na svjetskom šampionatu.

Iza njega su se plasirali vozači Mercedesa, Finac Valteri Botas i Britanac Luis Hamilton. Vozači Renoa Danijel Rikardo i Niko Hulkenberg zauzeli su četvrto i peto mesto, a šesti je bio Aleksandar Albon iz Red Bula. Vozač Rejsing Pointa Serhio Peres zauzeo je sedmo mesto, Maks Vestapen iz Red Bula osmo, deveti je bio Antonio Đovinaci iz Alfa Romea, a 10. mesto zauzeo je Lando Noris iz Meklarena.

Ferstapen i Sebastijan Fetel su zakazali, pa je Maks završio na osmoj poziciji, dok je Fetel ostao bez bodova i na kraju bio 14.

Trku je obilježila greška Fetela u šestom krugu, koji je udario Karlosa Sainca u šestom krugu i tako sebe izbacio iz trke i borbe za neku od vodećih pozicija. Nijemac je zbog tog poteza, zbog kojeg ga je Sainc nazvao “idiotom”, dobio kaznu od čak deset sekundi.

Lekler je tokom cijele trke diktirao tempo i bio na čelu, a jedno vrijeme ga je napadao Hamilton, koji nije uspio da napravi ključni pritisak.

Hamiltonovu “ulogu” preuzeo je Botas, njegov klupski kolega, koji je pri kraju trke opasno ugrozio Leklerovu prvu poziciju, ali je napravio nekoliko grešaka kojima je ostao bez prvog potencijalnog preuzimanja prvog mjesta.

Naredna trka u šampionatu na programu je 22. septembra za Veliku nagradu Singapura.

 

Generalni plasman

Vozači

1. Hamilton    284 boda
2. Botas 221
3. Ferstapen 185
4. Lekler 182
5. Fetel 159...

Konstruktori

1. Mercedes 505 bod
2. Ferari 351
3. Red Bul 256
4. Meklaren 83
5. Reno 65...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana