Legendarni španski golman Iker Kasiljas zvanično završio karijeru

GS
Legendarni španski golman Iker Kasiljas zvanično završio karijeru

Legendarni španski golman Iker Kasiljas danas je i službeno završio fudbalsku karijeru koju je počeo daleke 1999. godine.

Tridesetdevetogodišnji Kasiljas posljednji put je igrao fudbal u aprilu 2019. godine za Porto, a 1. maja iste godine je doživio infarkt.

Već u julu se vratio na treninge, no nije igrao za porugalsku ekipu, iako je bio na spisku igrača za prvenstvo.

Iz Porta su 18. februara ove godine poručili kako je Kasiljas završio karijeru, no slavni nogometaš to nije potvrdio do danas kada je na Tviteru objavio svoju odluku.

Kasiljas je veći dio karijere proveo u Real Madridu za koji je branio 725 puta i drugi je na vječnoj listi iza Raula, a od 2015. godine je na golu Porta stajao 156 puta.

Bio je rekorder reprezentacije Španije sa 167 nastupa dok ga nedavno nije prestigao Sergio Ramos.

U karijeri je osvojio sve što se moglo osvojiti i na klupskom i na reprezentativnom nivou.

Osovjio je ukupno 24 trofeja, od čega pet titula prvaka Španije i tri titule pobjednika Lige prvaka te Svjetsko prvenstvo i dva Evropska prvenstva s Crvenom furijom.

Španski fudbalski gigant Real Madrid oglasio se emotivnim  saopštenjem nakon što je legendarni golman Iker Kasiljas objavio da završava igračku karijeru.

Jedan od najboljih čuvara mreže svih vremena proveo je 25 godina na "Santjago Bernabeuu", uključujući i mlađe kategorije, dok je za prvi tim odigrao 725 utakmica, po čemu je drugi u istoriji, samo 16 utakmica manje od Raula Gonzalesa.

"Posle objave Ikera Kasiljasa da završava igračku karijeru, Real Madrid želi da izrazi poštovanje, divljenje i naklonost prema jednoj od najvećih legendi našeg kluba i svetskog fudbala", navodi se u saopštenju Reala objavljenom na klupskom sajtu.

Kasiljas je sa Realom osvojio je 19 trofeja, uključujući tri Lige šampiona, pet titula u Španiji i tri klupske titule prvaka sveta.

"Danas se oprašta jedan od najvažnijih fudbalera u našoj 118 godina dugoj istoriji, igrač koga svi volimo i poštujemo, golman koji je svojim uzornim ponašanjem na terenu i van njega postao legenda Reala", navode Madriđani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana