Laktaši dokazali da su dobar domaćin

Nikola Lučić
Laktaši dokazali da su dobar domaćin

Laktaši - Članovi reprezentacije Srbije u sjedećoj odbojci, koju većinom čine igrači iz Republike Srpske, prezadovoljni su uslovima koje su imali u Laktašima, u okviru prvog dijela priprema za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj od 13. do 21. jula.

Izabranici selektora Darka Pepića na prvenstvu Starog kontinenta pokušaće da izbore vizu za Evropski šampionat naredne godine i tamo dođu u poziciju da napadnu medalju, a nakon priprema u Srpskoj, predstojećeg vikenda očekuje ih učešće na prestižnom turniru koji će biti održan upravo u Mađarskoj.

- Ove pripreme omogućavaju svima da se okupe oko zajedničkog cilja i postignu zacrtani rezultat i kroz ovakve stvari želimo da unaprijedimo socijalizaciju osoba sa invaliditetom. Potrebna nam je uspješna saradnja Republike Srpske i Srbije, koja će nam biti od velike pomoći i dati šansu da krenemo nekim putem koji će biti zasnovan na kvalitetu a i onome što će na praktičan način biti promovisano. Najvažnije je da se zajedništvo Srbije i Srpske na ovaj način pokazuje u najboljem svjetlu i želimo da to i dalje napreduje - rekao je novoizabrani predsjednik Saveza sjedeće odbojke invalida Srbije Miroljub Bogdanović.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Duško Milunović rekao je da će ministarstvo uvijek biti tu da u skladu sa svojim mogućnostima pomogne razvoju sjedeće odbojke.

- Došao sam da podržim selekciju Srbije, prije svega zato što u timu ima najviše igrača iz RS. Posebno mi je drago što su se osobe sa invaliditetom opredijelile za sport, oni su u ratu pokazali svoju hrabrost i želim im da donesu medalju iz Mađarske ove godine - izjavio je Milunović.

Kapiten selekcije Srbije Stevan Crnobrnja naglasio je da pripreme prođu jako brzo i da se igrači trude da pruže svoj maksimum da bi prvenstvo dočekali u dobroj formi.

- Velika je razlika u godinama između reprezentativaca, imamo igrače od 18 i 40 godina, ali i pored toga uz kvalitetne pripreme možemo da napravimo kvalitetan rezultat - naglasio je Crnobrnja.

 

Jaćimović

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Jaćimović kazao je da će ministarstvo nastaviti da pomaže reprezentaciji i poželio joj mnogo sreće na Evropskom prvenstvu, kao i novom rukovodstvu saveza.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana