Kurteš: Čast je nositi zastavu Srpske na sportskim igrama u Kazanju

Srna
Kurteš: Čast je nositi zastavu Srpske na sportskim igrama u Kazanju

BANjALUKA - Karatistkinja Marina Kurteš ocijenila je da je velika motivacija i čast to što je kao kapiten reprezentacije Republike Srpske nosila zastavu Srpske na ceremoniji otvaranja sportskih igara BRIKS-a u Kazanju.

"Emocije su ogromne i osjećaj nevjerovatan. Prvi put u istoriji predstavljamo Republiku Srpsku na ovako velikom događaju i to se riječima ne može opisati", poručila je Kurtešova.

Ona je istakla da je učešće na sportskim igrama u Ruskoj Federaciji velika motivacija za buduća takmičenja.

Kurtešova je dodala da ona i njene kolege imaju velike rezultate iza sebe.

"Lično nastupam u kategoriji seniorki do 68 kilograma. Velike su medalje iza mene, ali i očekivanja", naglasila je Kurtešova.

Počinju Igre BRIKS-a: Srpsku predstavljaju 64 sportista (VIDEO)

Član reprezentacije Srpske, karatista Pavle Dujaković rekao je da je karate reprezentacija, osim individualnih, imala i dodatne pripreme, te da su spremni da se maksimalno posvete takmičenju.

"Od karatista u Srpskoj se najviše očekuje. Velika je čast što smo u reprezentaciji i ovo je velika stvar za Srpsku", naveo je Dujaković i dodao da za uspjeh na sportskim igrama u Kazanju karatisti iz Srpske moraju biti ubjedljivo bolji od ostalih takmičara.

Sportske igre BRIKS-a na kojima nastupa i reprezentacija Republike Srpske otvorene su večeras u ruskom gradu Kazanju i trajaće do 23. juna, a učešće na ovom respektabilnom takmičenju potvrdilo je 97 zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana