Ljubić oduševio, Radnik razočarao u Kupu BiH

Siniša Kotaraš
Ljubić oduševio, Radnik razočarao u Kupu BiH

Banjaluka - Po ko zna koji put se pokazalo da je Kup takmičenje krajnje neizvjesno i nezahvalno za bilo kakve prognoze jer se, pogotovo u ranoj fazi, dešavaju iznenađenja i eliminacije ekipa koje su bar na papiru bile favoriti.

Istovremeno, Kup donosi i pozitivna iznenađenja jer se vrlo često događa da “David savlada Golijata”.

U mečevima šesnaestine finala viđeno je dosta uzbuđenja, lijepih pogodaka i velikih promašaja, a epitet najvećeg iznenađenja ponio je drugoligaš Republike Srpske Ljubić iz Prnjavora koji je na svom terenu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladao Travnik sa 5:4.

- Svakako da smo srećni zbog ovog rezultata i da nam prijaju pohvale. Jedinstveni smo u razmišljanju da svako takmičenje moramo igrati maksimalno korektno i ozbiljno jer koja je svrha igranja ako nam to “nije prioritet”, što vrlo često možemo da čujemo u najavama utakmica. Već sada smo premašili plan, bar rezultatski, jer smo izborili plasman među 16 najboljih u Kupu BiH. Želja nam je da dobijemo neku ekipu iz vrha Premijer lige, a kada bih mogao da biram, onda bih volio Borac jer je nama uvijek čast da igramo protiv jednog takvog kluba - istakao je predsjednik Ljubića Zoran Deket nekadašnji prvotimac ovog kluba, ali i banjalučkih “crveno-plavih”.

Uspjeh Prnjavorčana dobija na značaju ako se zna da su oni samo jedan od četiri kluba iz Republike Srpske koji su uspjeli da izbore nastavak takmičenja u Kupu, uz Borac, Zvijezdu 09 i Rudar Prijedor.

Sa druge strane negativno iznenađenje predstavlja eliminacija Radnika koji je poražen u Gabeli  takođe sa penala od GOŠK-a sa 3:5. Bijeljinci su 2016. godine trijumfovali u Kupu BiH i izborili Evropu, dok su u Kupu Republike Srpske čak šest puta u posljednjih sedam godina podizali pobjednički pehar.

- Zaista smo željeli pobjedu i u potpunosti smo dominirali u drugom poluvremenu, pogodili prečku i imali još nekoliko stoodstotnih šansi, ali lopta jednostavno nije htjela u protivničku mrežu. A onda nam se dogodilo, baš kao i u Banjaluci prošle godine, da doživimo poraz sa penala i već sada se oprostimo od Kupa BiH. Sada nam je ostalo da se okrenemo prvenstvu i Kupu RS i da dobrim rezultatima na neki način ispravimo ovaj kiks - kazao je najiskusniji prvotimac Radnika Velibor Đurić.

 

Skidajte dresove

Nezadovoljni navijači Čelika čiji ljubimci su doživjeli ubjedljiv poraz od prvoligaša FBiH Rudara u Kaknju (0:3), tražili su od fudbalera svog tima da skinu dresove jer su, po njima, osramotili klub za koji igraju.

Nekoliko najvatrenijih čak je i utrčalo na teren sa namjerom da se obračunaju sa igračima, ali je obezbjeđenje na vrijeme spriječilo njihovu namjeru tako da je prošlo bez većih incidenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana