Krunić novi trener Krupe

Dušan Repija
Krunić novi trener Krupe

Banjaluka - Novi trener Krupe već danas bi mogao postati Branislav Krunić, koji je obavio razgovore sa čelnicima kluba i postigao načelan dogovor.

Ovo je juče potvrdio predsjednik Krupe Draško Ilić, koji ipak nije rekao da je sve završeno, ali da je dogovor na vidiku.

- Tačno je da smo razgovarali i da smo vrlo blizu dogovora. Već danas ili sutra sve bi moglo biti gotovo - kazao je Ilić.

Ni trener-igrač banjalučkog Željezničar Sport tima nije bio mnogo pričljiviji, ali je rekao da je sa Ilićem obavio korektan i konkretan razgovor, te da su obje strane približile stavove. Kako sada stvari stoje, Krunić će biti treći trener Krupe u proteklih devet godina jer su Miroslav Balaban i Slobodan Starčević za po četiri i po godine napravili odličan posao. Mali klub iz Krupe na Vrbasu bio je u najnižem rangu prije devet godina, a ove je igrao finale Kupa BiH i zauzeo šesto mjesto u Premijer ligi. Sličan posao započeo je i Krunić u Željezničaru, a sada će pokušati da nastavi kontinuitet prethodnika u Krupi. On je nedavno bio na obaveznoj praksi u Rusiji i ispunio pretposljednji uslov da dobije pro licencu, a do toga ga dijeli samo završni ispit. Redovnim putem odbrana diplomskog rada neće biti zakazana prije septembra, što bi značilo da Krunić nekoliko uvodnih kola nove sezone ne bi mogao voditi klub kao glavni trener. Međutim, kada se desi ovakva situacija da treneru nedostaje samo konačni papir, a u međuvremenu dobije posao, čelnici FS BiH izađu u susret, pa je vrlo vjerovatno da Krunić prije početka sezone dobije priliku da odbrani svoj rad.

Fajić u Veležu

Napadač Nusmir Fajić više neće nositi dres Krupe, jer je dogovorio saradnju sa Veležom. On je peti igrač koji je napustio kanjon Tijesno, računajući Aleksandra Vukotića, za kojeg je klub dobio obeštećenje od 345.000 evra. Po završetku sezone opremu su razdužili Goran Galešić (Florijana, 10.000 evra), Radosav Aleksić (Radnik) i Nevres Fejzić (Sloga Simin Han).

- Kada definitivno riješimo pitanje trenera, krećemo u realizaciju dovođenja igrača - rekao je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana