Kraljevi napadaju granitnu odbranu

Glas Srpske
Kraljevi napadaju granitnu odbranu

Torino/Sevilja - Evropski klasik između Juventusa i Real Madrida, koji je na programu večeras u 20.45 časova, obilježiće prvo četvrtfinalno veče u Ligi šampiona, dok će se u drugom meču sastati najveće iznenađenje Sevilja i Bajern.

Meč Juventusa i Reala biće repriza prošlogodišnjeg finala kada su slavili "kraljevi" i tako došli do 12. trofeja u istoriji. Tim iz Torina nije uspio da spriječi Madriđane da odbrane titulu, a sada će pokušati da ih izbace u četvrtfinalu, prvi put nakon sedam godina. Upravo je Juventus posljednji tim koji je eliminisao Real u nokaut fazi ovog takmičenja, a to je bilo 2015. u polufinalu. Neće biti lako, jer će u večerašnjem meču igrati bez suspendovanih Miralema Pjanića i Mehdija Benatije, ali "staru damu" nikada ne treba otpisivati. Italijanski tim je mnogo puta pokazao da zna da igra na rezultat i dođe do pobjede kada nije favorit. Čitav tim će sigurno igrati za svog kapitena Đanluiđija Bufona koji nikada nije osvojio trofej u Ligi šampiona, a ovo mu je možda posljednja prilika. Svoju računicu imaju i u Madridu, a kako im je ovo jedino takmičenje u kojem mogu slaviti ove sezone sigurno će biti dodatno motivisani. Njihov najbolji igrač Kristijano Ronaldo očigledno nema problema sa motivom u Ligi šampiona. Ukupno je postigao 117 golova u ovom takmičenju, a ove sezone do sada je pogodio čak 12 puta, a u dosadašnjem dijelu karijere nije štedio ni Juventus kojem je dao sedam golova. On će biti pravi test za granitnu odbranu Torineza.

Sevilja je ove sezone već uradila veliki posao plasmanom u četvrtfinale, a ovo će im biti prvi put nakon 1958. godine da igraju ovu fazu takmičenja. Sigurno se neće zadovoljiti rezultatom i pokušaće da naprave novo iznenađenje, nakon što su u prethodnoj rundi izbacili Mančester junajted. Na ruku im ide tradicija po kojoj Bajernu ne ide dobro u Španiji, gdje je izgubio posljednjih pet gostovanja, dok Sevilja nikada nije poražena na svom terenu od njemačkih timova u 11 utakmica. Bez obzira na sve, Bavarci su veliki favoriti u ovom dvomeču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana