“Kralj” odbija da se preda

G.S.
“Kralj” odbija da se preda

LONDON - Fudbaleri Čelzija i Reala večeras će spustiti zavjesu na polufinalne okršaje Lige šampiona (21 čas). “Plavci” su u prednosti, kako zbog remija 1:1 u Madridu, tako i zbog činjenice da igraju na svom terenu. No, “kralj” odbija da se preda.

“Plavci” su od dolaska Tomasa Tuhela neki drugi tim. Odbrana je postala gotovo neprobojna, napad još nije ubitačan, ali obavlja posao. Ova transformacija pomogla je ekipi da se pozicionira među četiri najbolje Premijer lige, ali i da stigne nadomak plasmana u završnicu elitnog takmičenja.

Londonski sastav nije slučajno stigao do ove faze. Činjenica da je u osmini finala eliminisao Atletiko, pri tom ne primivši gol, jasno pokazuje defanzivne kvalitete Tuhelove čete. Potom je oružje položio i Porto, prilično rutinski.

A “plavci” i te kako mogu da žale što su se iz Španije vratili samo za remijem u koferima. Jer, u prvih pola časa igre su očitali lekciju Realu, vodili 1:0 i propustili više prilika da uvećaju kapital. Na kraju domaćin se vratio u život i nagovijestio da je pred nama uzbudljiv revanš.

- Da nam je neko ponudio 1:1 u Madridu prihvatili bismo. Igra iz prvog meča ohrabruje. Imamo mnogo samopouzdanja pred drugu bitku, ali ovaj okršaj je sve samo ne odlučen - oprezan je Kristijan Pulišić.

Real je, s druge strane, na Ostrvo stigao sa mnogo briga, ali i jednom sjajnom viješću - kapiten Serhio Ramos je počeo da trenira i konkurisaće za veliki okršaj. Uz to, Marselo je od madridskih vlasti dobio dozvolu da odstupi iz izborne komisije i otputuje sa ekipom, dok je u igri i Fede Valverde, nakon što je dobio negativan nalaz na virus korona.

- Još smo živi. I ne predajemo se. Plan je jasan, da pobijedimo u Londonu i izborimo finale - naglasio je Zinedin Zidan.

On će imati značajnih problema u vezi sa sastavljanjem tima ako se zna da su odranije van stroja Danijel Karvahal i Lukas Vaskez, dok je i više nego vjerovatno da će meč propustiti i Rafael Varan. Uprkos tome Zizu je optimista.

Faktor Ramos

Činjenica da se Serhio Ramos vratio treninzima obradovala je fanove Real Madrida. Poznato je koliki je uticaj kapitena na tim pa čak i ukoliko nije spreman za svih 90 minuta. Ramos je davao neke važne golove za “kraljeve”, istinski je lider na terenu i biće od velike pomoći ekipi pred izazovan ostrvski ispit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana