Kotorvarošani trijumfovali na Međunarodnom turniru prijateljstva

Srna
Foto: Srna

KOTOR VAROŠ - Kotorvaroški fudbalski veterani pobjednici su 5. Međunarodnog turnira prijateljstva, koji je održan u Kotor Varošu, a na kojem su učestvovale ekipe iz Srbije i Republike Srpske.

Kotorvarošani su u konkurenciji osam ekipa ostvarili maksimalan učinak od četiri pobjede. U finalu su savladali ekipu Sokobanje rezultatom 2:0, dok su veterani iz Saničana u borbi za treće mjesto savladali Prijedorčane sa 4:1.

Peto mjesto je pripalo drugoj ekipi fudbalskih veterana iz Kotor Varoša, šestoplasirani su igrači iz Đurđeva iz Srbije, Apatin je zauzeo sedmo mjesto, dok su "Sašini prijatelji" okončali turnir kao osmoplasirani.

Član pobjedničke ekipe Zoran Stolić rekao je da su u izuzetno jakoj konkurenciji odbranili titulu, ali da je najbitnije da njeguju tradiciju i šire prijateljstvo sa braćom iz Srbije i ekipama iz okruženja.

Predstavnici fudbalskih veterana iz Sokobanje, Apatina i Đurđeva ocijenili su da je turnir organizovan na vrhunskom nivou, čime su domaćini pokazali zašto su prepoznatljivi u regionu.

Treći put je na turniru učestvovala ekipa "Sašinih prijatelja", koji na ovaj način čuvaju sjećanje na najmlađeg majora Vojske Republike Srpske Aleksandra Saše Petrovića, koji je preminuo prije četiri godine.

"Ovakva vrhunska organizacija i gostoprimstvo samo se mogu doživjeti u Kotor Varošu, jer su domaćini maksimalno posvećeni i angažovani da se svi mi osjećamo kao kod svoje kuće", poručili su radne kolege i Sašini prijatelji, koji su zajedno sa delegacijama ostalih ekipa učesnika položili cvijeće na spomen-obilježje.

Peti Međunarodni turnir prijateljstva u malom fudbalu "Kotor Varoš 2022" zajednički su organizovali opština Kotor Varoš i Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana