Košarkaši Leotara ruše redom i mjerkaju Drugu ABA ligu: Ne želimo da stanemo

Dejan Marić
Košarkaši Leotara ruše redom i mjerkaju Drugu ABA ligu: Ne želimo da stanemo

TREBINjE - Košarkaši Leotara istakli su kandidaturu za visok plasman Lige 6 i borbu za Drugu ABA ligu, pošto su, nakon Sparsa na strani, uzeli mjeru i Borcu pred svojim navijačima (83:79).

Trebinjci su drugim vezanim trijumfom potvrdili da sjajna izdanja iz regularnog dijela sezone nisu bila slučajna, a svog trenera Marka Ičelića “natjerali” na izliv emocija uz konstataciju da mu je srce puno nakon još jedne blistave predstave.

Ičelićeva četa je finalni dio prvenstva počela sa tri neuspjeha i činilo se tada da neće biti u prilici da se nosi sa favorizovanim protivnicima. Pa ipak, brejk u Sarajevu razdrmao je ekipu koja je četiri dana ranije na pleća bacila još jedan tim sa Jadrana.

Bila je to uzbudljiva utakmica u kojoj su ekipe igrale na mahove. Gosti su na prvi odmor otišli sa “plus sedam”, na poluvremenu je domaćin bio korak ispred, da bi u trećem kvartalu otišao i na maksimalnih 11. No, “crveno-plavi” se nisu predali, ušlo se u uzbudljivu završnicu u kojoj su Trebinjci bili staloženiji i koševima Bože Đurasovića ovjerili veliku pobjedu.

- Ponosan sam. Srce mi je puno jer znam koliko smo svi energije uložili u ovaj projekat. Nije mala stvar dobiti dve vezane utakmice na ovakav način protiv ovakvih rivala. Borac se digao. Ima sjajan roster. Pričamo o timovima iz ABA lige. Da li ste svesni šta smo napravili sa ekipom u kojoj igraju naši momci. Kažite im hvala i svaka čast - blistao je Ičelić.

Trebinjski košarkaški fenomen potvrdio je da se može “potući” sa svim protivnicima na domaćoj sceni. Prolaz do Druge ABA lige se stidljivo najavljuje već duže vrijeme. Može li on biti izboren na parketu ostaje da se vidi. Ono što je sigurno jeste to da se ekipa neće zadovoljiti trenutnim plasmanom.

- Idemo dalje, nećemo stati na ovome. Već smo napravili nešto veliko. Završili treći u prvenstvu. Sad smo na deobi trećeg mesta u Ligi 6. Šta god da se desi do kraja moramo biti zadovoljni. Već smo uradili veliki posao ove sezone. Ma ne moramo da dobijemo više nijednu utakmicu - jasan je Ičelić, čiju četu za vikend očekuje iskušenje protiv odličnog Širokog Brijega.

Rezultati petog kola: Leotar - Borac 83:79, Sloboda - Igokea s85:73, Široki Brijeg - Spars 98:64.

Parovi šeste runde: Sloboda - Spars, Široki Brijeg - Leotar, Borac - Igokea. Plasman: Igokea 9 bodova, Široki Brijeg 9, Sloboda 7, Spars 7, Leotar 7, Borac 6.

“Nije svaki poraz zlo”

Igokea je pomalo neočekivano poražena od Slobode. Trener Dragan Bajić, naravno, nije bio zadovoljan epilogom, ali je pronašao i dobru stranu neuspjeha.

- Šut, uprkos lošim procentima, nije bio razlog poraza već loša koncentracija i energija. To je moj problem jer nakon ABA lige i FIBA Lige šampiona moram da motivišem igrače da igraju ligu BiH. Odradili smo to dobro u prva četiri kola. U Tuzli nismo. Nije svaki poraz zlo. Iz ovog moramo da izvučemo pouke. Cilj je da dobijemo sve utakmice do kraja i osvojimo titulu - jasan je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana