Konkretni potezi u Igokei naredne sedmice

Milan Zubović
Konkretni potezi u Igokei naredne sedmice

Laktaši - Rukovodstvo Igokee i dalje sumira rezultate prošle sezone, u kojoj su nakon pet godina ostali bez šampionske titule, ali će i pored toga nastupati u ABA ligi. Konkretnih poteza nema i mnogo toga trebalo bi da bude poznato iduće sedmice, kada će se sastati čelnici kluba i odlučiti u kom pravcu će nastaviti.

- Takmičenje je završeno prije nekoliko dana i još nismo ništa posebno pričali o budućim koracima jer želimo da hladne glave razmislimo o svemu. Sastaćemo se iduće sedmice, kada ćemo raspraviti o svemu što se dešavalo protekle sezone - izjavio je generalni menadžer Igokee Igor Dodik.

Kada je u pitanju igrački kadar, nekoliko košarkaša ima ugovor sa ekipom za iduću sezonu, dok će rukovodstvo razgovarati i sa onima kojima je istekao ugovor o saradnji. Ujedno, ekipu bi trebalo da pojača i Filip Njegovanović koji je prošle sezone nastupao za Slaviju iz Istočnog Sarajeva.

- Osim naših juniora Aljoše Jankovića, Dalibora Ilića i Nemanje Nikolića, ugovore za iduću sezonu imaju kapiten Vuk Radivojević, Đorđe Milošević i Robert Rikić, dok Nikola Jevtović ima opciju produžetka saradnje na još sezonu. I sa ostalima će biti razgovarano te ne žurimo posebno jer ima još dosta vremena do početka priprema i nove sezone - istakao je Dodik.

Da li će Žarko Milaković ostati trener i iduće sezone, biće poznato nakon najavljenog sastanka. Milaković je sjeo na klupu početkom aprila umjesto Dragan Bajića, a do tada je godinama vodio juniorsku ekipu sa kojom je ostvarivao odlične rezultate, koji su krunisani trećim mjesto na završnom turniru ABA lige održanom u Laktašima, a osvojio je i Kup Republike Srpske u seniorskoj konkurenciji pošto je u finalu bio bolji od mrkonjićke Mladosti. Njega je na klupi juniorskog tima zamijenio Darko Trkulja, a da li će on ostati na tom mjestu, takođe će biti poznato iduće sedmice.

Saradnja sa evroligašem?

Uprava Igokee pregovara sa jednim evropskim klubom o saradnji, a Dodik nije otkrio o kom timu je riječ.

- Kontakti i pregovori postoje, ali s kim i o čemu, ne mogu da otkrijem jer je to još na početku. Nikad nisam rekao da je u pitanju evroligaš, već samo klub iz Evrope - ostao je zagonetan Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana