Klubovi iz Bijeljine nemaju gdje da treniraju

Igor Stanišić
Klubovi iz Bijeljine nemaju gdje da treniraju

Bijeljina - Sa dolaskom nove godine stigli su i novi problemi za klubove sa područja Bijeljine koji rade i treniraju u sportskim dvoranama.

Naime, od početka godine košarkaški klubovi Građanski i Radnik, te muški i ženski odbojkaški klub Radnik nemaju prostor za treniranje jer je gradska dvorana Gimnazije "Filip Višnjić" izdata za organizovanje zimske lige u malom fudbalu, koja je prevashodno komercijalnog sadržaja, i neće biti slobodna do 18. januara. Druga dvorana koja pogoduje za rad ova četiri kluba, prostor u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić", nema grijanje od prvih niskih temperatura.

Istina, prostor Sokolskog doma donekle se zagrijava, ali je neuslovan za treninge, a nijedna ekipa nema mogućnost ulaska u dvoranu "Knez Ivo od Semberije" jer je do kraja ove školske godine iznajmljena klubovima koji imaju škole košarke i odbojke.

- Od 3. januara do danas obavili smo tri treninga u dvorani, a ostalo smo improvizovali radom u teretani i treninzima napolju. Veoma niske temperature koje su posljednjih dana zahvatile naše područje onemogućile su održavanje trenažnog procesa napolju. Zbog velike hladnoće nismo ušli u salu OŠ "Vuk Karadžić" jer sala nema grijanje zbog kvara na toplovodnoj mreži, dok je sala Gimnazije "Filip Višnjić", gdje inače treniramo, zauzeta - rekao je kapiten odbojkaša Radnika Vladimir Milićević.

Niko ne garantuje ni kada će biti završena zimska liga u malom fudbalu da bi dvorana u Račanskoj mogla da bude u upotrebi, ali su i iz ove sale najavili da nemaju dovoljne količine uglja, tako da je neizvjesno grijanje u narednom periodu.

Takmičenja

Takmičenje u odbojkaškoj Premijer ligi BiH počinje idućeg vikenda, dok je prošlog nastavljen šampionat u košarci, ali je jedini predstavnik iz Bijeljine u Ligi 10 BiH Građanski sinoć gostovao Sparsima u Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana