Klop želi da skine etiketu gubitnika

Nikola Lučić
Klop želi da skine etiketu gubitnika

Madrid - Poslije tačno 1.098 dana vladavine Real Madrida u Ligi šampiona, evropski fudbal dobiće novog gospodara, a odluka će pasti nakon subotnjeg okršaja na “Vanda Metropolitanu” između Totenhema i Liverpula od 21 čas.

 

 

 

Tim Jirgena Klopa iza sebe ima sezonu iz snova u Premijer ligi, koja zbog sjajnog Mančester sitija na kraju ipak nije bila nagrađena. Zato će učiniti sve da prigrle šesti pehar, a prvi poslije sada već legendarnog istanbulskog finala 2005. godine protiv Milana. S druge strane, da je neko rekao navijačima Totenhema prije početka sezone da će prvog juna biti svjedoci možda i najvažnije utakmici u istoriji kluba, teško da bi mu povjerovali, ali nakon ludih završnica protiv Sitija i Ajaksa u prethodnim rundama izabranici Maurisija Poketina došli su u poziciju da ispišu najljepše stranice u istoriji. Posljednji trofej “spursi” su osvojili još 2008. godine i to u Liga kupu Engleske, dok su isti pehar “redsi” podigli četiri godine kasnije i od tada nijedan nije došao na “Enfild” ili “Vajt Hart Lejn”. Liverpul je slavio u oba međusobna susreta u Premijer ligi ove sezone, a Jirgen Klop smatra da to u ovom trenutku nema nikakvog značaja.

- Ovo je pravo evropsko finale, nije samo treća utakmica koju igramo protiv njih ove sezone. Razlika između nas i Totenhema bila je u konstantnosti, ali emocije u ovom meču biće drugačije. Znamo da će biti teško. U fudbalu uvijek ima momenata kada vas pogleda sreća ili kada vam okrene leđa i moraš da znaš kako da reaguješ. Siguran sam da će meč biti ujednačen. Znali smo i prije mnogo o Totenhemu, ali sada smo imali tri sedmice da se pripremimo. Za to vrijeme mogao sam da saznam i kako se zove čovjek koji Barseloni održava teren, na primjer - rekao je Klop, koji je dodao da je prezadovoljan što će klub produžiti saradnju sa Džejmsom Milnerom i Džoelom Matipom.

Njemački stručnjak u karijeri je izgubio dva finala Lige šampiona. Prvi put 2013. na klupi Borusije Dortmund od Bajerna, a drugi prošle sezone protiv Real Madrida, pa se nada da će u Madridu dočekati treću sreću. Ono što može da ga ohrabri je činjenica da se Roberto Firmino oporavio, ali hendikep bi mogao da bude izostanak Nabija Keite. U Totenhemu svi gledaju ka Hariju Kejnu, koji je otputovao sa ekipom, međutim, hoće li početi utakmicu biće poznato tek pred sami početak duela.

- Dobro se osjećam i za sada nemam nikakvih problema. Prošle sedmice sam se vratio u puni ritam, a ove učinio sve da podignem kondiciju na najviši mogući nivo. Trener treba da odluči da li sam sposoban da počnem utakmicu ili da uđem u drugom poluvremenu - poručio je Kejn.

Hapšenja pred finale

Madridska policija uhapsila je šest osoba zbog prodaje više od dvije hiljade lažnih rekvizita Lige šampiona prije finala, a sve samo nekoliko dana nakon što su trojica navijača uhapšena zbog prodaje lažnih ulaznica. Tada je kod italijanskih državljana pronađena 21 falsifikovana ulaznica, uz više od tri hiljade evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana