KKI Vrbas napada na Evroligu jedan

Milan Zubović
KKI Vrbas napada na Evroligu jedan

Banjaluka - Košarkaški klub invalida Vrbas na dominantan način izborio je plasman na završni turnir Evrolige dva pošto je kvalifikacije završio sa sve četiri pobjede.

Završni turnir biće odigran u Italiji od 25. do 28. aprila, a prvo mjesto Banjalučani su ovjerili protiv turskog Jalova spora trijumfom 101:54, a prije toga su nadigrali CTH Lanion (67:56), Beit Halohem (84:76) i Onli frends (80:63). Novi veliki uspjeh za Vrbas ostvarili su kapiten Igor Ignjatović, Dražen Duvnjak, Elvir Modronja, Ademir Demirović, Ivica Vujica, Ante Štimac, Željko Likić, Nenad Ritan, Dragan Sikima, Biljana Nedić, Vlado Švraka i Adnan Šečić. Pored igrača sa parketa zasluge idu i onima pokraj terena, a to su trener Ognjen Aničić, tim menadžer Zoran Slavnić i predsjednik Marinko Umičević.

- Više nego dolično smo odigrali ovaj turnir i na radost svih izborili nastup u završnici. Za razliku od prošle godine i kvalifikacija Evrolige tri sada je bilo mnogo teže, mada smo napredovali i sva ta evropska iskustva dobro su nam došla. U ove četiri ovogodišnje utakmice mučili smo se na početku, jer ih ranije nismo gledali i nismo mogli da spremimo taktiku da bismo kasnije došli do svoje igre kada smo pročitali njihovu i ostvarili ubjedljive pobjede - rekao je kapiten Ignjatović.

Domaćin završnice biće ekipa San Stefano sport iz Portoprence od koje su izgubili prošle godine u finalu završnog turnira Evrolige tri.

- Znamo da nas čeka mnogo težak turnir, ali se ne predajemo. Nećemo se zadovoljiti samim učešćem već ćemo napasti jedno od prva dva mjesta koja donose plasman u Evroligu jedan. San Stefano nas je pobijedio prošle godine u Španiji i želja nam je da mu se revanširamo, mada će to biti veoma teško, jer se radi o profesionalnoj ekipi, dok ostale manje-više poznajemo - dodao je Ignjatović.

Veliku moralnu podršku imali su od legendarnog Zorana Moke Slavnića, koji je preuzeo ulogu tim menadžera ekipe i drugu godinu zaredom bio promotor takmičenja.

- Kada jedna takva legenda stoji uz tebe onda se boriš još jače. Sve je emotivno proživljavao sa nama i njegove suze na kraju samo su pokazale koliko je zavolio ovaj sport. Vjerujem da će nam i dalje biti od velike pomoći - kazao je Ignjatović.

U posljednjem meču protiv Jalove prednjačio je Vlado Švraka sa 37 poena, Ignjatović je dodao 18, a Nenad Ritan 16 poena. U idealnu petorku kvalifikacionog turnira Evrolige dva izabrani su: Ejup Artičolu (Jalova spor), Tolis Momtuolu (Onli frends), Ante Štimac (Vrbas), Frank Edvard (CTH Lanion) i Dor On (Beit Halohem).

 

Tabela

1. Vrbas     4        4        0        8

2. Beit Halohem  4        3        1        7

3. CTH Lanion   4        2        2        6

4. Onli Frends   4        1        3        5

5. Jalova spor     4        0        4        4

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana