KK Igokea: Debi Lukajića protiv Levskog

Milan Zubović
KK Igokea: Debi Lukajića protiv Levskog

Laktaši - Željko Lukajić novi je trener Košarkaškog kluba Igokea. Na ovu funkciju imenovan je juče i na njoj će naslijediti Vladu Jovanovića sa kojim je raskinut ugovor poslije poraza od MZT-a u devetom kolu Jadranske lige.

Lukajić je već 2007. godine u kraćem periodu bio trener ekipe iz Aleksandrovca, a debi na klupi trebao bi da ima u desetom kolu protiv Levskog (nedjelja, 17 časova)

- Trebamo se uhvatiti posla i pomoći koliko se može, a svima je jasno šta trebamo činiti. Razgovarao sam sa ljudima koji žele da konsoliduju stanje u ekipi, izbore opstanak i selektuju tim koji bi više godina bio na okupu. Takođe, jedan od ciljeva je da odbranimo šampionsku titulu u BiH koja nam donosi nastup u Jadranskoj ligi iduće sezone - izjavio je Lukajić za "Glas Srpske".

Popularni Struja rođen je u Goraždu 1958. godine i u karijeri je vodio veliki broj klubova, između kojih se ističu Partizan, Borovica, PAOK, Vojvodina, Hemofarm, Lukoil, Univerzitet Surgut dok je posljednji angažman imao u ukrajinskoj Politehnici. Istakao je da poznaje igrače koje će trenirati u narednom periodu.

- Protiv mnogih sam igrao dok sam ostale gledao tako da mi nisu nepoznanica. Jedino sam trenirao Mladena Jeremića dok smo bili u Hemofarmu. Moramo dati sve od sebe i da sve krene iz odbrane. Prvo tim mora da pobijedi pa onda tek pojedinci - kazao je Lukajić.

Jedina želja

Predsjednik Igokee Boris Spasojević rekao je da je Lukajić bio jedini trener sa kojim se pregovaralo i prva želja za nasljednika Vlade Jovanovića.

- Saradnja je dogovorena do kraja ove sezone, a načelno je dogovoreno da će biti nastavljena na još tri. Lukajić će biti šef struke i koordinator svih selekcija, kako bi se projekat košarkaške akademije KK Igokea doveo na viši nivo - izjavio je Spasojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana