Kecmanović i Đere u četvrtfinalu

Srna
Kecmanović i Đere u četvrtfinalu

BIJELjINA - Dva srpska tenisera Miomir Kecmanović i Laslo Đere će sutra odmjeriti snage u četvrtfinalu teniskog turnira u argentinskoj prijestonici Buenos Ajresu.

Kecmanović je najprije izbacio Brazilca Tijaga Monteira, a tokom noći je uspješan bio i Laslo Đere, koji je savladao domaćeg tenisere Federika Delbonisa.

Kecmanović i Monteiro igrali su gem za gem sve do osmog gema prvog seta, kad Srbin dolazi do brejka i vođstva od 5:3. Međutim od tog trenutka više nije osvojio nijedan, Brazilac uzvraća ri-brejkom, potom pravi još jedan i osvaja prvi set sa 7:5.

Nije to uzdrmalo mladog srpskog tenisera, koji ključni i jedini brejk u drugom setu pravi u šestom gemu, za osvajanje seta rezultatom 6:3.

Treći set bolje otvara Monteiro i stiže do 3:0, ali se tada budi Kecmanović, osvaja šest od sedam narednih gemova, uz dva brejka za 6:4, te dobija meč sa 2:1 u setovima nakon 135 minuta igre.

Đere se u prvom setu meča protiv Delbonisa prvi susreo sa brejkom rivala u šestom gemu, ali je uspio da se vrati u devetom gemu, a u taj-brejku srpski teniser bio ubjedljiv sa 7:1 i poveo je sa 1:0 u setovima.

U drugom setu je Đereu jedan brejk u četvrtom gemu bio dovoljan da privede meč kraju. Bio je siguran na svom servisu, dobio set i tako otiša na megdan Kecmanoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana