Katrašnik brani “žutu majicu”

Dušan Repija
Katrašnik brani “žutu majicu”

Banjaluka - Prošlogodišnji pobjednik biciklističke trke “Beograd - Banjaluka” Gašper Katrašnik braniće titulu na 13. izdanju ove trke koja je na programu od 18. do 21. aprila.

Vozač Adrije prošle godine je bio dominantan u obje etape i ušao u istoriju trke kao prvi koji je kući odnio “žutu majicu”. Osim slovenačkog tima, prijavljeno je još 19 ekipa, a od onih jačih svakako treba izdvojiti ruski Gasprom, italijanske Sanđemini i D'amiko i austrijski Hrinkof. Publici će se premijerno predstaviti kolumbijski Bicikletas strongmen, a tu su i nacionalni timovi Mađarske i Srbije.

- S obzirom na to da po pravilima može da učestvuje 175 biciklista, morali smo da otpišemo nekoliko timova. Većina ih je iz PRO kontinental kategorije, a postoji mogućnost da dovedemo bar jedan “Njorld tour” tim. Sve zavisi od toga da li će biti otkazana trka u Turskoj, koja ima neuporedivo veći budžet od naše, ali i neke probleme, pa postoji mogućnost da ne bude održana. Ukoliko se to desi, sigurno će bar jedna ekipa doći da vozi kod nas - rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Svi biciklisti imaće neuporedivo teži zadatak nego ranijih godina, s obzirom na to da će, umjesto dvije, ove godine biti vožene četiri etape. Već je 100 odsto sigurno da će prva biti vožena od Beograda do Vlasenice, koja će prvi put dočekati karavan. Ugovor između organizatora i predstavnika Vlasenice već je potpisan, baš kao i sa načelnikom Prnjavora, domaćina starta posljednje etape, koja se tradicionalno završava u Banjaluci. Ukoliko sve bude kao što je planirano, druga etapa biće vožena od Vlasenice preko Kozluka, Ugljevika i Lopara do Brčkog, dok je treća na programu od Brčkog preko Šamca i Doboja do Teslića.

- Imamo načelan dogovor sa predstavnicima Brčkog, ali on još nije stavljen na papir, pa vjerujem da će to biti urađeno u idućih nekoliko dana. Izuzetno mi je drago što su gradovi prepoznali značaj ovog događaja i što shvataju koliko je značajan za promociju njihovih gradova - rekao je Kuvalja.

 

Šansa brdskim vozačima

Kraljevska etapa od Beograda do Vlasenice, duga 240 kilometara, biće pravi test za sve vozače i šansa onih koji se bolje snalaze na brdu. Ostale tri su uglavnom pogodne za sprintere, kao što je bio slučaj i prethodnih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana