Kasa Slavije praznija za 16.000 KM

Goran Andrić
Kasa Slavije praznija za 16.000 KM

Istočno Sarajevo - Dok fudbaleri Slavije iz Istočnog Sarajevo vrijedno treniraju da bi spremno dočekali nastavak prvenstva, uprava kluba bori se sa finansijskim problemima, a so na ranu "plavo-bijelima" je odluka UEFA da moraju uplatiti 16 hiljada maraka.

"Sokolovima" su prošle godine oduzeta dva boda jer nisu na vrijeme platili 70 hiljada maraka za bivšeg fudbalera Levanija Kutaliju gruzijskoj ekipi Zugdidi. Slavija je u međuvremenu u ratama isplatila dug, ali su čelnici kluba istovremeno podnijeli žalbu kod UEFA smatrajući da je kazna previsoka. I kada su konačno pomislili da je "slučaj Kutalija" završen, uslijedio je novi šamar iz Niona - žalba je odbijena, pa klub iz Istočnog Sarajeva mora da plati osam hiljada franaka, što je gotovo 16 hiljada maraka, koliko koštaju troškovi za žalbu.

- Sve manje i manje novca stiže u klub i ovo je veliki udar na naš budžet. Nemamo druge, moramo platiti. Ne želimo da nam ponovo oduzmu bodove i da ugrozimo opstanak u ligi - rekao je predsjednik Slavije Zdravko Šavija.

U klubu ozbiljno razmišljaju da priliku pruže igračima iz omladinskog pogona, jer nemaju novca za pojačanja. Slavija je na dobrom putu da izbori opstanak u bh. eliti, zbog čega najavljuju da će u prvih šest kola igrati u najjačem sastavu, a potom će priliku dobiti omladinci koji treniraju sa prvim timom.

- Mislim da je to jedino dugoročno rješenje u klubu. Imamo najmlađu ekipu u prvenstvu i spremamo još veće podmlađivanje ekipe. Zadovoljan sam dosadašnjim pripremama, svi se trude i bore što mi je drago. Što je veća konkurencija, to su veće šanse da realizujemo sve što planiramo na proljeće - istakao je šef stručnog štaba Slavije Dragan Radović.

Pripreme

"Plavo-bijeli" će trenirati u Istočnom Sarajevu do 7. februara, kada se sele u Makarsku na dvanaestodnevne pripreme. Planirano je da ekipa na Hrvatskom primorju odigra pet ili šest kontrolnih utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana