Trka Beograd - Banjaluka: Kačmarek juri het-trik

G.S.
Trka Beograd - Banjaluka: Kačmarek juri het-trik

BANjALUKA - Biciklističke ekipe sa četiri kontinenta učestvovaće na 17. izdanju trke „Beograd - Banjaluka“, a pobjedu u generalnom plasmanu braniće Poljak Jakub Kačmarek.

Član ekipe Mazovše prošlog aprila odnio je drugi put žutu majicu iz Banjaluke, a kako će njegov tim ponovo učestvovati na najkvalitetnijoj trci u regionu, velike su šanse da Kačmarek ponovo juri trijumf na dobro poznatim drumovima.

Poljaci su ujedno i najuspješniji tim u istoriji trke jer je pored Kačmareka (2020. i 2022. godine) trijumf ostvario i Mikel Reim 2021. godine, tako da će od 19. do 22. aprila juriti četvrtu uzastopnu pobjedu.

Na startu trke u Beogradu 19. aprila pojaviće se maksimalnih 25 ekipa, a organizatori su do sada prihvatili aplikacije 23 tima. Tri dolaze iz Austrije (VSA KTM, Juro sajkling trips, Hrinkov, dva iz Slovenije (Adrija i Ljubljana Gusto Santik) te nacionalni tim ove zemlje, osim reprezentacije, Srbiju će predstavljati i Metalac, a iz Poljske uz Mazovše stiže i Voster.  Češka će takođe imati dva tima - ATT Investments i Vibateh Santik. Po jedan tim dolazi iz BiH (tim Republika Srpska), Italije, Švajcarske, Njemačke, Slovačke, Bugarske, Kazahstana, SAD, Kanade i Maroka.

- Posebno smo srećni što nam se gro ekipa iz godine u godinu vraćaju. To znači da dobro radimo ključni posao koji se prije svega tiče bezbjednosti i organizacije. Dobili smo zahtjeve od 36 ekipa, ali na startu može da bude najviše 25 timova. U narednih nekoliko dana odabraćemo još dva tima i zaključiti listu učesnika – rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Prva etapa na programu je 19. aprila od Beograda do Bijeljine, dan kasnije vozi se najteža etapa od Bijeljine do Vlasenice preko Šekovića, a potom karavan seli u Doboj. Treća etapa kreće iz grada na tri rijeke do Prijedora, a posljednja se vozi 21. aprila od Novog Grada preko Kostajnice, Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša do Banjaluke.

Od ranije je poznato da je trka u UCI kalendaru i da će biciklisti drumovima Srbije i Srpske juriti bodove za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana