Kablovi dalekovoda usmrtili navijače Mančester junajteda

Agencije
Kablovi dalekovoda usmrtili navijače Mančester junajteda

Kalabar - Nevjerovatna tragedija desila se u Nigeriji gdje su navijači Mančester junajteda poginuli za vrijeme gledanja utakmice njihovog omiljenog kluba sa Anderlehtom u okviru četvrtfinala Lige Evrope.

Nesrećni ljudi stradali su od dalekovoda koji se nalazi iznad nedovršene kuće gdje su gledali susret. Usljed nevremena kablovi su popucali i kroz krov pali direktno na grupu navijača. Tačan broj poginulih još nije utvrđen, spekuliše se brojkama od sedam od 30 ljudi, ali su i preživjeli u kritičnom stanju. Junajted je na "tviter" profilu izrazio žaljenje zbog nesreće.

Mnogo muke i znoja morali su da proliju fudbaleri Žozea Murinja da preskoče Anderleht i plasiraju se među četiri najbolje ekipe ovog masovnog takmičenja. "Đavoli" u polufinalu igraju protiv napadački orijentisane Selte koja je kadra svakom rivalu postići pogodak. Prvi meč igra se 4. maja na "Balaidosu" u Vigu, a revanš je sedam dana kasnije na "Teatru snova". Murinja brinu povrede Markusa Roha i naročito Zlatana Ibrahimovića čiji nastup u polufinalu bi mogao da bude ozbiljnije ugrožen. Ekipe nikada ranije nisu međusobno igrale, a u Vigu je bivši član Junajteda Đuzepe Rosi. Italijan je nažalost povrijeđen i propustiće ove duele, ali je treneru Eduardu Bericu na raspolaganju srpski veznjak Nemanja Radoja. Stameni Novosađanin jedan je od najstandardnijih igrača Selte i okršaj sa Polom Pogbom i ostalim zvijezdama Junateda biće mu izazov karijere iako je nekoliko puta igrao protiv Reala, Atletika i Barselone. Ajaks je na volšeban način izbacio Šalke, jer je sa igračem manje postigao dva gola u produžecima i tako izborio polufinale. Rival mu je Lion koji je preživio penale u sedam serija protiv Bešiktaša čiji su tragičari Duško Tošić i Matej Mitrović. Finale Lige Evropi zakazano je za 24. maj u predgrađu Stokholma Solni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana