Juniorski tim Igokee u najboljoj četvorki regiona

Milan Zubović
Juniorski tim Igokee u najboljoj četvorki regiona

Zagreb - Priliku da postanu najbolji juniorski tim ABA lige mladi košarkaši Igokee imaće na svom terenu krajem februara, kada će biti domaćin završnog turnira regionalnog takmičenja.

Sa tri pobjede u prva tri kola na turniru u Zagrebu mlada ekipa iz Aleksandrovca izborila je prolaz dalje, tako da sinoćnji susret protiv Olimpije, osim međusobnog prestiža, nije imao rezultatski značaj za izabranike trenera Žarka Milakovića.

- Ponosan sam na momke koji su napravili veliki rezultat i čestitam im na tome što su za manje od 48 sati uspjeli da ostvare tri pobjede na visokom nivou. Odlična je ideja da turnir bude održan jer su se na jednom mjestu okupili gotovo svi talentovani igrači i utakmice su zaista kvalitetne. Pojedini klubovi su svojim juniorskim ekipama priključili igrače koji već nastupaju za seniorske sastave, poput Partizana, za koji su igrali Marko Pecarski i Tadija Tadić. Napravili smo iskorak na regionalnom nivou, što je velika stvar za klub jer smo pokazali da se možemo nositi sa najboljim klubovima u regionu - izjavio je Milaković.

Pred njegovim momcima redom su padali Cedevita, domaćin ovog turnira, (80:77), Budućnost (75:83) i Partizan (87:84).

- U prvoj utakmici dosta smo se tražili. Imali smo mnogo oscilacija i grešaka u igri, ali je pojedinačni kvalitet mojih momaka došao do izražaja. Protiv Budućnosti smo odigrali najlošije jer smo ih možda malo potcijenili, a imaju veoma talentovan tim za koje nastupaju  Bogdan Bojić i Andrija Slavković - dodao je Milaković.

Prolaz dalje osigurali su pobjedom nad „crno-bijelima“ iako su Beograđani imali šut za produžetak.

- Odlično smo odigrali ovaj meč i imali najbolju koncentraciju u odnosu na prva dva susreta jer smo igrali onako kako smo se dogovorili. Vodili smo tokom cijelog duela i trebalo je da ga bez mnogo muke riješimo u svoju korist, ali malo opuštanje uz nekoliko sudijskih odluka učinili su završnicu dramatičnom, mada smo i ovako prezadovoljni - kazao je Milaković.

Osim Igokee, na završnom turniru nastupiće još Crvena zvezda, dok su ostala dva tima trebala biti poznata sinoć.

Najefikasniji

Udarni tandem Igokee Dalibor Ilić - Aljoša Janković bio je nezaustavljiv u prve tri utakmice. Ilić je prosječno ubacivao 25,3 poena, uz 11 skokova i tri asistencije, dok je Janković prosječno postizao 19,7 poena, uz osam skokova i 8,3 asistencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana