Juniorke ŽRK Borac navikle na uspjehe

Darko Dragičević
Juniorke ŽRK Borac navikle na uspjehe

BANjALUKA – U Ženskom rukometnom klubu Borac ne moraju da brinu za budućnost! Treći put u posljednje četiri godine Banjalučanke su osvojile titulu šampiona u juniorskoj konkurenciji, te pokazale da im u ovom uzrastu  nema premca.

Na finalnom turniru u Banjaluci u finalu su savladale Slogu 2013 sa ubjedljivih 37:25. Blistala je Milana Railić sa 13 golova dok je Azra Letić dodala sedam. U polufinalu su savladale Krivaju 23:20, dok je Sloga 2013 savladala Zrinjski 34:29.

Banjalučanke su pokupile i sva individualna priznanja. Najbolji strijelac je Milana Railić, najbolji golman Dunja Jurkas a najbolji igrač Ivana Bobić sve rukometašice Borca.

-Osvajanje titule šampiona u juniorskoj konkurenciji je kruna veoma naporne sezone. Nakon završetka seniorske sezone nastavile smo sa kvalitetnim radom. Trenirale smo svaki dan i na kraju smo došle do trofeja i  sve to naplatile – istakla je Milana Railić. Mlada rukometašica je već značajan „šraf“ ekipe i u seniorskoj konkurenciji a ističe da najbolje tek slijedi.

-Znale smo kakav nas meč očekuje i da je duel protiv Krivaje finale prije finalča. Odigrale smo odlično i slavile, dok smo u finalu bile zaista ubjedljive. Ovo je uspjeh čitavog tima koji je naporno radio a iz timske igre su došle i pojedinačne nagrade koje su nam samo motiv da nastavimo s još boljim radom-dodala je Railićeva.

Najbolja igračica turnira bila je Ivana Bobić.

-Presrećne smo zbog trofeja. Pokazalee smo da smo najbolje u ovoj konkurenciji jer je ovo već treća titula u četiri godine. Imali smo veoma teško polufinale gdje je rival uspio da izjednači ali smo zatim pojačale tempo, pokazale svoj kvalitet i slavile. U finalu smo bile  veoma raspoložene i stekle smo prednost. Iskreno timski trofej nam je najvažniji. Individualna priznanja prijaju ali ona dobijaju  na značaju samo ako je i ekipa slavila da upotpune te uspjehe. Na kraju ovaj pehar i medalje su krunisale sezonu – istakla je Ivana.

Na klupskoj stranici ŽRK Borac objavljena je slika sa prvog turnira u Bijeljini na kojem su Milana Railić i Ivana Bobić proglašene za najbolju i  najperspektivniju rukometašicu. Sada su gotovo identičnu sliku rukometašice napravile na finalnom turniru juniorki gdje su opet uzeli priznanja za najboljeg strijelca i igračicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana