Joveljić nastavio gdje je Jović stao

Agencije
Joveljić nastavio gdje je Jović stao

Talin - Gdje je Luka Jović stao nastavio je njegov Bijeljinac Dejan Joveljić. Mladom napadaču Ajntrahta bilo je potrebno samo sedam minuta na terenu da se upiše u listu strijelaca i donese svom novom timu pobjedu u Estoniji protiv Flore (2:1).

Bolje nije moglo da počne, jer je ovo bio njegov zvanični debi u kojem je praktično iz prvog dodira sa loptom pronašao put do mreže. S obzirom na to da su prošli gotovo isti put od Bijeljine preko Crvene zvezde do Frankfurta, neizbježno je pitanje o poređenju sa novim napadačem Reala.

- Nas dvojicu zaista povezuje mnogo stvari, ali sva ta poređenja mi ne predstavljaju pritisak, već me dodatno motivišu. Luka je dve godine stariji od mene, samim tim iskusniji, a na meni je da sada mnogo radim kako bih pokušao da dostignem njegov nivo u Frankfurtu u dogledno vreme. Znamo se dugo i mogu reći da pored toga što je odličan igrač, on je i jako dobar dečko - rekao je Joveljić.

Pred mladim fudbalerom zaista je period dokazivanja u mnogo jačoj ligi nego srpskoj, u kojoj takođe nije ostavio dubok trag jer je odluka čelnika “crveno-bijelih” bila da prihvate ponudu od četiri miliona koja je pristigla iz Frankfurta. Ipak, imaće prostora jer je osim Jovića klub napustio i drugi napadač Sebastijan Aler, a poznato je da trener Adi Hiter ima izuzetno povjerenje u mlade igrače.

- Iskreno, uopšte nisam osećao tremu pred debi. Spremao sam se kao za bilo koju drugu utakmicu. Presrećan sam što mi je trener pružio šansu da igram i što se namestilo da postignem pogodak posle samo par minuta provedenih na terenu - rekao je Joveljić.

Period prilagođavanja znatno su mu olakšali starosjedioci Mijat Gaćinović i Filip Kostić.

- Nije mi bilo teško da se uklopim jer su me dočekali sjajni momci, koji su mi mnogo pomogli na početku i sada mi pomažu, a verujem da ćemo i u budućnosti biti tu jedni za druge - naglasio je Joveljić.

Kad tad opet u Zvezdu

Čelnici Crvene zvezde odlučili su da 20-goddišnjeg momka prodaju čim je stigla prva zadovoljavajuća ponuda, a utisak je da su možda malo i požurili, što je i on indirektno rekao.

- Pratim sve i navijačima moje Zvezde u ovom trenutku samo mogu da poručim da ćemo se opet videti - rekao je Joveljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana