Jokić pogodio sa 8,5 metara, ali ostao bez finala VIDEO

B92
Jokić pogodio sa 8,5 metara, ali ostao bez finala VIDEO

Srpski košarkaš Nikola Jokić takmičenje "Skills Challenge" na ovogodišnjem Ol-staru završio je u polufinalu, porazom od Kristapsa Porzingisa.

Jokić je ostao bez finala zbog neočekivano loših pasova, koji su ga koštali u nastavku poligona – promašio je sva tri pokušaja i Letonac je imao mnogo vremena za odlučujući šut.

Iako je Nikola sa osam i po metara pogodio trojku iz trka, Porzingisova lopta je prva prošla kroz obruč i on je dobio priliku da se za trofej bori sa Gordonom Hejvordom.

Igrač Njujork Niksa je u finalu odigrao fantastično, sve je pogodio iz prve i iz ‘Smuti king centra’ nosi fantastičan trofej.

Momak iz Sombora, koji danas slavi 22. rođendan, na startu je odmerio snage sa domaćim igračem Entonijem Dejvisom i našao se u popriličnom zaostatku jer je i tada imao problema sa dodavanjima, dok je rival metu pogodio iz prvog puta.

Ipak, ‘Obrva’ je promašio prvi šut za tri poena, što je Nikola iskoristio i prošao u polufinale.

Finalista Hejvord je u prvoj rundi izbacio Džona Vola, jednog od najboljih dodavača u NBA ligi, a onda je bio bolji od prošlogodišnjeg finaliste Ajzee Tomasa, koji je prethodno eliminisao Devina Bukera iz Finiksa.

Ipak, Porzingis se nakon pobjeda nad Demarkusom Kazinsem i Jokićem pobrinuo da pehar ostane u rukama visokih igrača, pošto ga je prošle godine dobio Karl-Entoni Tauns.

Jokić je zablistao je prve večeri Ol-stara u utakmici pod nazivom "Zvijezde u usponu" – predstavljao je "Tim svijeta" i zamalo upisao tripl-dabl.

On je za 21 minut na parketu postigao 12 poena (6/9 iz igre) uz 11 skokova i osam asistencija, a imao je i dvije ukradene lopte, te četiri izgubljene.

Ol-star se nastavlja takmičenjem u brzom šutiranju trojki i zakucavanju, dok će spektakl zaokružiti duel Istoka i Zapada, u noći između nedjelje i ponedjeljka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana