Jokanović i Mitrović donijeli Fulamu milione

Glas Srpske
Jokanović i Mitrović donijeli Fulamu milione

London - Pobjedom nad Aston Vilom (1:0), fudbaleri Fulama plasirali su se u najjači rang engleskog takmičenja. Trijumf ekipi Slaviše Jokanovića u najskupljoj utakmici na svijetu donio je Tom Kerni golom u 23. minutu i tako vratio svoju ekipu u Premijer ligu nakon četiri godine pauze, te joj donio oko 200 miliona evra koliko će ekipa iz Londona profitirati ulaskom u elitu.

Kada je preuzeo Fulam prije dvije godine Jokanović je zatekao ekipu koja se bori za opstanak u Čempionšipu, i za samo dvije godine uspio je da vrati tim u elitni rang. Iako početak sezone nije obećavao, a Jokanović čak nagovještavao odlazak, ne slažući se sa gazdom kluba Sahidom Kanom, sve je leglo na svoje mjesto, a sada je pakistansko-američki milioner čak dobio pohvale srpskog stručnjaka.

Kako je prije tri sezone isti posao uradio sa Votfordom, ušao je u istoriju kolijevke fudbala, kao jedini stranac koji je sa dvije različite ekipe uspješno prebrodio Čempionšip.

- Ovo je veoma važno za nas, zaslužili smo. Ova ekipa je pokazala mnogo važnih stvari. Nije lako igrati na “Vembliju”, pod tolikim pritiskom, sa mnogo mladih igrača, neki su i 18-godišnjaci, ali pokazali smo karakter i želju za uspehom - rekao je Jokanović.

“Kotidžersi” su se grčevito branili u finišu meča, jer je Denis Odoji zaradio crveni karton u 70. minutu. Fulam je pokazao da može čvrsto i organizovano da se brani iako važi za ekipu koja forsira napadački stil.

- Pokazali smo da smo takvim stilom jedan od najboljih timova u Čempionšipu -  naveo je srpski trener.

Možda i najveće zasluge za priliku da uopšte dođu u poziciju da se bore za ulazak u Premijer ligu ima srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović. On je od svog dolaska u ekipu Fulama, na pozajmicu iz Njukasla u januaru ove godine, postigao 12 golova što je najviše od svih igrača u Čempionšipu u tom periodu.

- Vratili smo klub gde mu je i mesto. Ovo je neverovatno, mnogo sam ponosan. Možda nikada u životu nisam bio toliko ponosan. Imao sam sjajna tri ili četiri meseca sa Fulamom. Drago mi je što sam dobio priliku da budem deo takvog tima. Sada sam toliko umoran, ne osećam noge - rekao je Mitrović.

On ne krije da bi želio ostati u Fulamu, a kako je ova ekipa obezbijedila mnogo novca, neće imati problema da otkupi njegov ugovor od “svraka”.

Renesansa od Mitrovog dolaska

Kakvu ulogu je imao Aleksandar Mitrović u plasmanu Fulama u Premijer ligu najbolje je objasnio jedan od korisnika društvenih mreža.

- Fulam je bio 15. na tabeli u decembru, doveli smo ga na pozajmicu i plasirali se u Premijer ligu - naveo je jedan navijač Fulama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana