Iznenadan kraj karijere Datunašvilija u 32. godini – zdravstveni problemi stali na put

GS
Iznenadan kraj karijere Datunašvilija u 32. godini – zdravstveni problemi stali na put

Srpski rvač Zurab Datunašvili objavio je kraj profesionalne karijere u 32. godini.

Kako je naveo na društvenim mrežama, razlog su zdravstveni problemi.

Bronzani iz Tokija tako neće dobiti priliku da još jednom predstavlja našu zemlju na Olimpijskim igrama.

"Otkad znam za sebe, povećen sam rvanju. Bilo je nekih velikih pobeda, ali i mnogih razočaranja u mojoj karijeri. Sa samo 21 godinom sam se plasirao na svoje prve Olimpijske igre i ostvario san svakog sporiste. Poslije OI u Tokiju, moj cilj u bile Igre u Parizu i pripremao sam se za njih. Dio javnosti je prošlog ljeta znao da sam imao zdravstveni problem i da mi je potrebna hitna operacija. Nažalost, usljed zdravstvenih razloga, nisam u mogućnosti da se vratim u formu i zato završavam karijeru sa 32 godine. Ne želim da napustim sport, iako više neću biti aktivan takmičar. Želim da iskoristim svojih 26 godina iskustva u rvanju kako bih razvijao sport u Srbiji, Gruziji i na drugim mestima. Želeo bih da se zahvalim svima koji su me podržavali i sa mnom delili radost pobede i žal neuspeha", napisao je Datunašvili na društvenim mrežama, prenosi b92.

Datunašvili je, pored uspeha u japanskoj prestonici, dvostruki svetski i i jednostruki evropski šampion u grčko-rimskom stilu u kategoriji do 87 kilograma.

Podsetimo, od 2018. godine je naš reprezentativac poslije sukoba sa predsednikom gruzijskog rvačkog saveza Gegom Gegešidzeom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana