Istorijska pobjeda Jedinstva u Ligi šampiona

Srna
Istorijska pobjeda Jedinstva u Ligi šampiona

Odbojkašice "Jedinstva" iz Stare Pazove pobijedile su večeras u Rumi ekipu francuskog "Volej Miluz Alzasa" 3:2 u meču trećeg kola grupe A Lige šampiona.

Rezultat po setovima bio je 21:25, 25:20, 21:25, 25:18 i 15:4

Odbojkašice "Jedinstva", koje debituju ove sezone u Ligi šampiona, ostvarile su prvu, istorijsku pobjedu u elitnom odbojkaškom takmičenju u Evropi.

Najefikasnija u ekipi "Jedinstva" bila je Tamara Miljević sa 24 poena, dok je Una Vajagić dodala 20.

U poraženoj ekipi najbolja je bila Anajka Legros sa 14 poena.

U drugom meču trećeg kola grupe A Lige šampiona, italijanska ekipa "Vero Voleja" je u gostima savladala "Vakifbank" iz Istanbula 3:0, po setovima 25:17, 25:17, 25:16.

Na prvom mjestu na tabeli grupe A nalazi se "Vero Volej" sa devet bodova, druga je "Vakifbanka" sa šest, "Jedinstvo" je na trećoj poziciji ima dva boda, dok je "Miluz" posljednji sa samo jednim bodom.

Odbojkašice "Jedinstva" igraće u četvrtom kolu Lige šampiona 6. decembra u Istanbulu protiv "Vakifbanke".

Po propozicijama Evropske odbojkaške konferencija /CEV/, pobjednici svih pet grupa idu direktno u četvrtfinale Lige šamiona, dok će se drugoplasirane ekipe i najbolja trećeplasirana plasirati u plej-of za plasman u četvrtfinale.

Preostale četiri trećeplasirane ekipe takmičenje će nastaviti u četvrtfinalu Kupa CEV.

Odbojkašice "Železničara" poražene su večeras u Lajkovcu od italijanskog "Kjerija" 3:0, po setovima 25:11, 25:12 i 25:13 u prvom meču osmine finala Kupa CEV.

U ekipi "Železničara" najefikasnija je bila Vasja Filipović sa sedam poena, a u italijanskoj ekipi Kaja Grobelna sa 14 poena.

Revanš meč biće odigran 7. decembra u Torinu.

Pobjednik duela "Železničar" - "Kjeri" igraće u plej-ofu, odnosno kvalifikacijama za četvrtfinale Kupa CEV sa boljim iz dvomeča između poljskih ekipa "Hemik Police" i "Bjelsko Bjala".

Odbojkaši "Radničkog" iz Kragujevca nisu uspjeli da se plasiraju u osminu finala Kupa CEV, pošto su večeras u gostima poraženi od rumunske "Krajove" rezultatom 3:1, po setovima 25:22, 23:25, 25:21 i 25:20 u revanš meču šesnaestine finala ovog takmičenja.

U prvoj utakmici, odigranoj u Kragujevcu, "Radnički" je savladao "Krajovu" 3:2.

Po propozicijama CEV, za pobjede od 3:0 i 3:1 pobjednik dobija tri boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobjednik dobija dva, a poraženi jedan bod.

Ukoliko obje ekipe imaju isti broj pobjeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje "zlatni set" do 15 poena, koji se igra odmah po završetku druge utakmice.

Odbojkaši "Ribnice" nisu uspjeli da se plasiraju u osminu finala Kupa izazivača, pošto su večeras u Kraljevu poraženi od finskog "Aka Voleja" 3:1, po setovima 17:25, 25:13, 25:19 i 25:21 u revanš meču šesnaestine finala ovog takmičenja.

U prvom meču, odigranom u Finskoj, "Aka Volej" je pobijedio "Ribnicu" sa 3:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana