Ilić iz kopački u fotelju

Glas Srpske
Ilić iz kopački u fotelju

Beograd - Kapiten Partizana Saša Ilić glavni je kandidat za novog sportskog direktora kluba iz Humske umjesto Ivice Ilieva, dok će pomoćni trener Žarko Lazetić voditi ekipu na sutrašnjoj utakmici četvrtfinala Kupa Srbije protiv Napretka u Kruševcu nakon što je Zoran Mirković podnio ostavku.

Porazi od Radničkog i Voždovca pokrenuli su lavinu u Humskoj, pa je aktuelno rukovodstvo prinuđeno da donosi teške odluke što je brže moguće, a sve bi trebalo da bude mnogo jasnije danas, za kada je zakazano obraćanje medijima. S obzirom na tešku situaciju u klubu, veliko je pitanje ko bi uopšte htio da prihvati "vruć krompir" i sjedne na užarenu klupu Partizana, dok je sve izvjesnije da će Ilić postati novi šef sportskog sektora. Legendarni fudbaler nagovijestio je da po završetku igračke karijere želi da ostane u fudbalu i preuzme jednu od odgovornih pozicija u klubu, a o njegovoj funkcionerskoj karijeri bilo je govora i prošlog ljeta. Pošto u slučaju sportskog direktora ne mora da se djeluje odmah, imaće dovoljno vremena da razmisli o ponudi i da po završetku sezone proglasi odlazak u penziju i odmah stupi na novu dužnost. Doskorašnji sportski direktor svoju ostavku obrazložio je logičnim i moralnim činom, poručivši da je glavni krivac za lošu situaciju u kojoj se "crno-bijeli" nalaze.  

- Zato i odlazim, jer ne želim da trener, niti bilo ko drugi u Partizanu snosi odgovornost za nešto što je samo moja nadležnost. Bilo je lepih, ma predivnih momenata, ali sada je sve otišlo u drugu krajnost i ne želim da neko drugi ispašta zbog moje odgovornosti. Stidim se onoga što vidim na terenu, ne mogu sa tim nikako da se pomirim. Neke od tih igrača sam lično doveo, neke nisam, ali sam dozvolio da dođu, a nekima smo produžili ugovore, što sam takođe dozvolio, a očito to ničim nisu zaslužili.

On je dodao da mu je krivo zbog odlaska Mirkovića jer je vjerovao da bi mogao biti trener na duže staze.

- To je samo jedan od razloga što odlazim, jer vreme je za nove ideje, nove ljude. Moj krug se zatvorio i ponosan sam što sam imao priliku da radim u voljenom klubu. Partizan je veliki, to nikada niko ne sme da zaboravi i želim mom klubu sve najbolje u budućnosti - zaključio je Iliev.

On je, između ostalih, u ekipu doveo Evertona Luiza, Sedrika Goguu, Marka Jankovića, Leandra Tavambu, Uroša Đurđevića, Đorđa Ivanovića, Nemanju Miletića, Ognjena Ožegovića, Sašu Zdjelara, ali će posebno ostati upamćen po rekordnom transferu Sejdube Sume za 1,6 miliona evra.

Veliki minus

Partizan ima čak 21 bod manje od Crvene zvezde na tabeli Superlige Srbije, dok za drugoplasiranim Radničkim kaska 14 poena, pa su odluke Mirkovića i Ilieva sasvim razumljive. "Crno-bijeli" se cijele sezone muče sa igrom i rezultatima, a poslije remija sa Zvezdom u 159. derbiju izgledalo je da bi mogli podići nivo igre, ali se dogodilo suprotno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana