Ikogea juri pobjedu za iskupljenje

Milan Zubović
Ikogea juri pobjedu za iskupljenje

Laktaši - Poslije dva vezana poraza u ABA ligi Igokea je pod imperativom pobjede protiv Krke u večerašnjem susretu petog kola koji u Laktašima počinje od 18.30 časova.

Ta dva neuspjeha nisu tragično shvaćena jer su doživljena od šampiona Budućnosti i Crvene zvezde, dok mnogo veće probleme trener Nenad Trajković ima sa povredama igrača, pa na idućem meču neće moći da računa na Vuka Radivojevića, koji je zbog hematoma na ruci propustio prošli meč, baš kao i Filip Adamović, koji bi sada ipak trebalo da bude spreman, a i Tomislav Zubčić je trebalo da se oporavi od povrede. Do sada su šest puta igrali u Laktašima i domaćin je slavio na četiri susreta, dok je dobio i posljednji. Igokea za sada ima jedan trijumf uz tri poraza dok ekipa iz Novog Mesta ima polovičan učinak, a u posljednjem kolu napravila je iznenađenje pobijedivši Partizan na svom terenu.

- Dolazimo nakon dva poraza protiv jakih ekipa Budućnosti i Zvezde, dok ujedno imamo problema sa povredama. Međutim, to ne treba da nam bude opravdanje, jer igramo kod kuće i moramo da se sakupimo i pokušamo da dobijemo tu utakmicu. Krku su svi otpisivali prije početka lige, dok ih je pobjeda nad Partizanom vratila. Tu su utakmicu odlično odigrali iako im nije sve išlo od ruke. Došli su do veoma bitne pobjede koja im je dala novu snagu, pa sada neće doći da se predaju već dolaze da pobijede - kazao je plejmejker Darko Talić, koji je na najbolji način iskoristio ukazane minute na dva prethodna susreta.

Trener Trajković apostrofirao je da pažnju moraju obratiti na dvojac pod košem.

- Krka je protiv Partizana pokazala da je riječ o iskusnom timu koji vode dva igrača, Paolo Marineli i Luka Lapornik. Imaju iskusne centre Juru Lalića i Dalibora Đapu te su pokazali da mogu odigrati agresivno i pametno, kao i da neki igrači mogu izaći iz okvira i trojkama preokrenuti rezultat. Imaćemo težak zadatak, s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo - rekao je Trajković.

Partizan se vraća u "Arenu"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana