Igor Kokoškov i zvanično postao selektor Srbije

Srna
Igor Kokoškov i zvanično postao selektor Srbije

BEOGRAD/SAKRAMENTO/ - Igor Kokoškov, asistent prvog trenera "Sakramento kingsa", postao je selektor košarkaške reprezentacije Srbije i najavio da će u njoj igrati najbolji igrači, koji budu željeli da nose dres reprezentacije.

Kokoškov je saopštio da mu je ukazana velika čast i najavio da će se igra nacionalnog košarkaškog tima Srbije bazirati, prije svega, na najboljim igračima koji su u mogućnosti da se odazovu pozivu i koji žele da nose dres nacionalnog tima.

"Moj prvi zadatak biće da napravim inicijalni kontakt sa svim potencijalnim reprezentativcima. Očekuju nas dve etape u predstojećem takmičarskom ciklusu: dve utakmice u februarskom žprozoruž kao deo kvalifikacija za predstojeće Evropsko prvenstvo i kvalifikacioni olimpijski turnir u junu u Beogradu", najavio je Kokoškov i pojasnio:

"Iako živimo na različitim kontinentima, danas, u 21. veku, veku tehnologije, znam da ću sada većinu slobodnog vremena provoditi za kompjuterom gledajući utakmice iz Evrope i na telefonu, kontaktirajući naše igrače i moje saradnike. To za mene u ovom poslu neće biti ništa novo".

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije /KSS/ Predrag Danilović naveo je da su u Savezu zadovoljni što će tako kvalitetan stručnjak i jedan od najboljih srpskih trenera ubuduće sjediti na klupi reprezentacije Srbije.

"Igor je najbolje rešenje za predstojeće izazove, jer nas očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, a jasno je da je naš primarni cilj da izborimo plasman na oba takmičenja.

Veliko hvala žSakramento kingsimaž, posebno Vladi Divcu, na pomoći i razumevanju u realizaciji angažovanja Kokoškova od strane KSS, što je veoma bitno za kompletnu srpsku košarku", naveo je on.

Igor Kokoškov je 2017. godine kao selektor "Slovenije" osvojio Evropsko prvenstvo pobijedivši u finalu Srbiju. Bio je prvi srpski i evropski trener na čelu jedne NBA ekipe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana