Igor Josipović, doskorašnji košarkaš Sparsa: Nisam ušao u igru bez dozvole trenera

Milan Zubović
Igor Josipović, doskorašnji košarkaš Sparsa: Nisam ušao u igru bez dozvole trenera

Banjaluka - Doskorašnji kapiten Sparsa Igor Josipović demantovao je napise pojedinih medija da je samovoljno i mimo želje trenera ušao u igru na meču sa Bosnom Rojal.

Regionom je odjeknula vijest da je Josipović na svoju ruku ušao na teren i da je zbog toga s njim raskinuta saradnja, a ekipu je napustio i Milutin Đukanović, koji ga je navodno podržao. Josipović je sve to nazvao besmislicom.

- Laž je sve što su napisali i prosto nisam mogao da vjerujem kada sam vidio. Nije me mnogo pogodilo i samo sam se nasmijao jer svi koji me poznaju znaju da nikad tako nešto ne bih ni pomislio, a kamoli učinio. Ništa od navedenog nije tačno i pitam da li neki igrač može sam da uđe u igru na svoju ruku, a trener ga potom ostavi u igri i kasnije ponovo ubaci u rotaciju? Nije mi jasno kome je tako nešto palo na pamet i ko je uopšte razglasio takvu dezinformaciju - rekao je Josipović.

Košarkaš koji igra na poziciji centra nakon tri godine rastao se sa klubom iz Sarajeva, ali, kao je naglasio, u prijateljskim odnosima.

- Sasvim normalno sam se razišao sa ljudima iz kluba, bez ikakvih tenzija, nesporazuma ili teških riječi. Jednostavno, nismo imali iste poglede za nastavak saradnje pa smo se prijateljski rastali i poželjeli sreću jedni drugima - kazao je Josipović.

On je istakao da se situacija od koje je napravljen medijski cirkus desila na prvoj utakmici serije za treće mjesto pa mu nije jasno zašto neko sada poslije desetak dana uopšte poteže to pitanje.

  • Da se to zaista desilo kao što su pojedinci opisali, bilo bi poznato odmah nakon tog meča, a ne sada kada je sve završeno - dodao je Josipović.

Bez druge ABA lige

Spars je ostao bez nastupa u Drugoj ABA ligi pošto je poražen od Bosne Rojal sa 1:2 u seriji u meču za treće mjesto Lige BiH. Spars je takmičenje u Ligi za prvaka BiH završio na četvrtom mjestu tabele, a u finalu ga je eliminisala Igokea sa 2:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana