Igor Janković novi trener fudbalera Kozare: Cilj plasman u Ligu za prvaka

Darko Pašagić
Igor Janković novi trener fudbalera Kozare: Cilj plasman u Ligu za prvaka

Gradiška - Upravni odbor gradiškog prvoligaša Kozare odlučio je da za novog šefa stručnog štaba imenuje Igora Jankovića.

Kao što je poznato, čelnici ovog kluba nedavno su sporazumno raskinuli saradnju sa Vuletom Trivunovićem, jer navodno nisu bili zadovoljni rezultatima koje je ovaj trener ostvario u prvom dijelu sezone poslije koje su se Gradiščani plasirali na peto mjesto.

- U redovima Kozare započeo sam i igračku i trenersku karijeru i drago mi je što sam dobio priliku da ponovo sjedim na klupi “crveno-bijelih”. Nije bilo mnogo dileme da li da prihvatim ili da odustanem, jer me za ovaj klub vežu najljepše uspomene. U Gradišci sam i postigao najveće rezultate, bio pionirski i kadetski prvak BiH - istakao je Janković.

Sa upravom se brzo dogovorio i saradnja je potpisana na dvije godine.

- Pred mene je postavljen jasan cilj, a to je da se plasiramo u Ligu za prvaka. Njega moramo ostvariti u prvih šest proljećnih kola i vjerujem da ćemo uspjeti - nastavio je Janković.

Poznato mu je da su svi igrači pod ugovorom, ali će ipak igrački kadar ojačati.

- Omladinska škola Kozare dobro radi, zato ćemo težiti da afirmišemo što više mladih igrača. Iz te baze u narednim godinama želimo da Gradiščane vratimo u sam vrh fudbala Republike Srpske, a u dogledno vrijeme sigurno ćemo napasti Premijer ligu. Dovodićemo isključivo mlađe igrače, koji bi u narednim godinama u Kozari trebalo da sazru i tek onda pokažu pravi kvalitet - istakao je Janković.

Još nije poznato ko će s njim biti u stručnom štabu ovog prvoligaša, dok bi pripreme za nastavak sezone trebalo da počnu 21. januara.

- Već je poznato da nećemo nikuda iz Gradiške. Nadam se da će nam vremenske prilike ići naruku i da ćemo trenirati na našem stadionu. Ukoliko tako ne bude, moraćemo da potražimo neki teren sa plastičnom podlogom, a dio rada bismo u tom slučaju obavljali i u salama. Planirano je da odigramo pet, šest kontrolnih susreta, a veoma brzo znaćemo imena rivala - dodao je Janković.

Stižu pare iz Pule

U prvom kvartalu iduće godine Kozara očekuje 240.000 maraka iz Pule od Istre 1960 za transfer Dejana Maksimovića (22) koji je prošle sezone potpisao prvi profesionalni ugovor sa hrvatskim prvoligašem. Teška borba za isplatu sredstava završila je u Disciplinskom odjeljenju UEFA koje je presudilo u korist Kozare. O tome je obaviješten Fudbalski savez Hrvatske, dok u Kozari vjeruju da Istra 1960 neće dobiti licencu za iduću takmičarsku sezonu dok ne izmiri obaveze prema Gradiščanima.

 

“Sokolovi”

Ime Igora Jankovića je u posljednje vrijeme povezivano i sa klupom Slavije, ali se ovaj 38-godišnji stručnjak odlučio za Kozaru.

- Imao sam nekoliko razgovora sa čelnicima “sokolova” koji su bili jako korektni. Ipak sam se odlučio za Gradišku. Tu sam rođen, tu mi je porodica i jednostavno nisam od onih koji vole puno putovati - naglasio je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana