Igokea u 20. kolu ABA lige gostuje kod Mege: Protiv umora i tradicije

De. M.
Igokea u 20. kolu ABA lige gostuje kod Mege: Protiv umora i tradicije

LAKTAŠI - Košarkaši Igokee u 20. kolu ABA lige kao gosti će pokušati na pleća da obore Megu. Utakmica se igra u nedjelju, u matine terminu od 12 časova.

Neće im biti lako, jer domaćinu “gori pod nogama”, a i “igosi” su se prilično istrošili u posljednje vrijeme, igrajući mečeve prvenstva BiH. Uz to, tradicija im baš i ne ide na ruku. Učenici Dragana Bajića dobili su prvo gostovanje kod Mege, a potom su nanizali pet poraza.

- Moramo da gledamo sebe. Postoji doza umora kod mog tima, jer smo u 16 dana odigrali osam utakmica, što baš i nije prirodno, pogotovo ako se zna da je bilo dosta putovanja. Sigurno je da smo i umorni poslije dvostrukog programa u Hercegovini, ali pokušali smo da “napunimo baterije”. Dalibor Ilić nam se priključio nakon reprezentativnih obaveza, a tu je i Majk Grin, koji je propustio utakmice domaćeg šampionata. Idemo spremni. Imam dosta motiva i pokušaću tu energiju da prenesem na svoju ekipu - optimista je trener Bajić.

Šef struke je svjestan da njegovu četu čeka zahtjevan zadatak protiv sastava kojem je ovo jedna od najbitnijih utakmica sezone u borbi za jadranski opstanak.

- Mi smo u lakšoj situaciji, puno smo rasterećeniji, a doza pritiska je na njihovoj strani. Ipak, rival je u posljednje vrijeme podigao formu. Kvalitet je dokazao ubjedljivom pobjedom protiv Cibone u Zagrebu i duelom sa Crvenom zvezdom u Kupu Radivoja Koraća. Mega je podigla nivo agresivnosti, pogotovo kad je odbrana u pitanju. Moraćemo da se adaptiramo na tu agresivnu igru. Protivnik i napadački djeluje jako dobro, pogotovo Kendrik Peri i Marko Simonović. Oni su možda i glavne uzdanice ekipe. Takođe, ne treba zaboraviti da im se priključio i Ivan Paunić - dodao je Bajić.

“Igosi” nakon 19 rundi takmičenja drže osmo mjesto sa skorom 7-12. Bajićeva četa je izbjegla “fenjer”, a samo još teoretski može pasti na pretposljednju poziciju, koja vodi u baraž.

Zdravstveni bilten

Bajića može da raduje činjenica da će na gostovanju kod Mege moći da računa gotovo na najjači tim.

- Darko Talić je već dugo van stroja zbog povrede. Osim njega, svi su u trenažnom procesu. Moram da pohvalim Milana Vulića, koji već dugo “vuče” povredu ramena. Radi se o karakternom momku koji je stisnuo zube u posljednje vrijeme i igrao preko granice bola kako bi nam pomogao da imamo širu rotaciju - pojasnio je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana