Igokea spremna za ABA

Milan Zubović
Igokea spremna za ABA

IZMIR - Generalna proba košarkaša Igokee pred početak nove sezone ABA lige bila je dosta uspješna, jer su Aleksandrovčani u Turskoj upisali pobjedu i poraz na turniru Karšijake.

Trener Dragan Bajić uglavnom je zadovoljan izdanjem svojih pulena mada ga je zabrinulo odsustvo nekolicine igrača zbog prehlade, što je poremetilo njegove planove pred finalnu utakmicu. Igokea je prvo pobijedila Bešiktaš sa 73:68, a potom je doživjela poraz od Karšijake rezultatom 71:90. Ostanak Antabije Teja Volera pokazao se kao pun pogodak jer je Amerikanac odlično odigrao obje utakmice, kao i prethodni turnir u Mađarskoj, te je pokazao da je povreda skočnog zgloba s početka godine sada stvar prošlosti. Iskusni bek šuter na dvije utakmice ubacio je 31 poen, dok je Stefan Fundić proglašen za najboljeg skakača turnira.

- Turnir se pokazao kao veoma koristan, baš kao što sam i rekao pred put u Tursku. Igrali smo protiv dva jaka rivala i u polufinalu protiv Bešiktaša prvih 25 - 30 minuta nismo bili na nivou na kojem želim da budemo. Igrači koji su sa klupe ulazili donijeli su energiju, ofanzivno i defanzivno, pa smo dobili protivnika - rekao je Bajić.

Problemi su se pojavili pred finalni meč, za koji nije mogao računati na trojicu košarkaša. Ipak, i u takvoj situaciji Igokea je izdržala 20 minuta te je na odmor otišla sa prednošću, ali je Karšijaka sjajno odigrala nastavak.

- Ostali smo bez Stefana Đorđevića, Marka Jošila i Dalibora Ilića, dok su Milan Vulić, Džejms Robinson i Aleksa Radanov morali da igraju uprkos teškim zdravstvenim problemima. Držali smo se dok smo imali snage i širine, a pad se desio u drugom poluvremenu, kada se mnogo osjetio nedostatak trojice igrača u rotaciji. To je došlo do izražaja krajem treće i tokom cijele četvrte četvrtine, kada smo ostali bez energije, što je dovelo do pada koncentracije. To više nije bilo ono što smo trenirali. Ipak, zbirno gledajući, mogu da budem zadovoljan. Više sam zadovoljan igrom koju smo pokazali u porazu od Karšijake nego igrom u utakmici sa Bešiktašem koju smo dobili. Karšijaka je dva koplja ispred nas i istakla je kandidaturu za pehar Lige šampiona. Sada treba da se oporavimo i vratimo treningu te spremni dočekamo Borac - istakao je Bajić.

Utakmica sa Čačanima na programu je u subotu u Laktašima.

Stiže Borac

Igokea će ugostiti čačanski Borac iduće subote od 17 časova. U drugom kolu 1. oktobra gostovaće kod FMP-a, dok će u trećem (10. oktobar) biti domaćin Crvenoj zvezdi. U prvom kolu sastaće se, petak: Mornar - Cibona (18), Crvena zvezda - Split (20). Subota: Cedevita Olimpija - Krka (21). Nedjelja: Mega - Studentski centar (12), Budućnost - FMP (19). Ponedjeljak: Zadar - Partizan (18).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana