Igokea odbranom do treće pobjede

Dušan Repija
Igokea odbranom do treće pobjede

Laktaši - Poslije dva neugodna poraza Igokea je u šestom kolu ABA lige uspjela da savlada FMP sa 76:65.

Za razliku od mečeva protiv MZT-a i Partizana, momci Dragana Bajića uradili su baš ono na čemu on insistira - bili mnogo čvršći u odbrani. Uprkos skraćenoj rotaciji poslije odlaska Dorela Rajta u Bamberg, Aleksandrovčani su izgledali mnogo kompaktnije i kontrolisali meč od početka do kraja, iako je malo nedostajalo da sve uprskaju u posljednjoj četvrtini. Pola posla uradili su zaustavljanjem Filipa Čovića i Nemanje Nenadića, koji su u dosadašnjem dijelu ABA lige bili najistaknutiji pojedinci "pantera".

Iako nisu uspjeli da prelome utakmicu prije posljednjeg dijela igre, a imali su priliku u nekoliko navrata, jer su vodili 12 poena razlike, pobjeda nije dolazila u pitanje. Uporni gosti pokušavali su da zaprijete, ali nisu uspjeli da završnicu meča učine potpuno neizvjesnom, iako su nekoliko puta prilazili na pet poena zaostatka. Igokea je uz nekoliko dobrih odbrambenih reakcija uspjela da sačuva prednost iako se poprilično mučila u napadu u tim trenucima.

Košgeterski najraspoloženiji kod domaćih bili su Marko Ljubičić i Vuk Radivojević sa po 14 poena. Kapiten Igokee povukao je u finišu kada je najviše trebalo. Stefan Glogovac je iskoristio veću minutažu poslije Rajtovog odlaska, a zapažen učinak imao je i Robert Rikić, koji je vodio veliku borbu u reketu sa korpulentnim Majklom Odžom. Šesto kolo: Cibona - Partizan 74:90, Mornar - Zadar 80:70, Mega Bemaks - Cedevita 77:81. Sinoć: Olimpija - Budućnost. Večeras: Crvena zvezda - MZT (18).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana