Igokea domaćin FMP-u u šestom kolu ABA lige: Zaustaviti Čovića od kojeg sve kreće

Milan Zubović
Igokea domaćin FMP-u u šestom kolu ABA lige: Zaustaviti Čovića od kojeg sve kreće

Laktaši - Poslije dva vezana poraza košarkaši Igokee pod imperativom su pobjede u šestom kolu ABA lige protiv FMP-a na svom terenu u Laktašima (nedjelja, 17 časova).

U ovaj susret, ali i ostatak sezone, Aleksandrovčani će ući bez najveće zvijezde Dorela Rajta, koji je napustio klub i pojačao Bamberg, što će se definitivno osjetiti u napadu jer je odlični Amerikanac na četiri susreta prosječno ubacivao 26,8 poena. Dok ekipa vrlo dobro igra u napadu, gdje nemilosrdno zatrpava protivnički koš, veliki problemi su u odbrani, jer su u posljednje dvije utakmice kombinovano primili više od 200 poena, a to nije ono što trener Draga Bajić očekuje.

- FMP je dobro posložena ekipa, spoj mladosti i iskustva te igraju dobru i nezgodnu košarku. Imaju širok roster sa 15-16 igrača, tako da mogu mnogo rotirati. Ipak, vjerujem u svoj tim koji sam selektovao na početku sezone i sa momcima bio spreman da uđem u borbu za opstanak u ABA ligi. Vjerujem u njih te će pokazati zašto su tu i da imaju karakter. Moramo dati 100 odsto svojih mogućnosti da bismo svakoga dobili pa tako i FMP. Na utakmici sa Partizanom naš najveći problem bila je tranziciona igra protivnika, jer smo bili bez energije i nismo mogli da je zaustavimo. Poraz nije problem već način na koji se on desi. Kad ostaviš srce na parketu i izgineš za svaku loptu onda ti niko ne može ništa zamjeriti, ali igranje bez energije smeta meni kao i ljudima koji vode klub - rekao je Bajić.

Zatim je kratko analizirao igru protivnika gdje se dosta toga vrti oko plejmejkera Filipa Čovića, kao i centra Majkla Odžoa.

- U ranijim mečevima Čović nam je pravio probleme kroz pik igru iz koje može da ubaci dosta poena pa ga moramo zaustaviti. Osim njega, ima još dosta igrača koji mogu da iskoče u prvi plan, jer imaju napadačke kvalitete, dok je ofanzivni skok protivnika jedna od bitnijih stavki koje moramo da limitiramo. Nakon što je otišao Rajt, moji igrači će morati da daju mnogo više u napadu da ga nadomjeste i vjerujem da će uspjeti u tome - kazao je Bajić.

Parovi, subota: Mega - Cedevita (17). Nedjelja: Igokea - FMP (17), Olimpija - Budućnost (19), Crvena zvezda - MZT (21). U petak su igrali Cibona - Partizan, Mornar - Zadar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana