Igokea domaćin FMP-u u 15. kolu ABA lige: Pobjedom zaokružiti lijepu seriju

Dušan Repija
Igokea domaćin FMP-u u 15. kolu ABA lige: Pobjedom zaokružiti lijepu seriju

LAKTAŠI - Košarkaši Igokee u nedjelju od 20 časova dočekuju najprijatnije iznenađenje ove sezone u ABA ligi FMP, koji još ima realne šanse da izbori plej-of, dok su Aleksandrovčani napravili odličan posao u borbi za opstanak sa dvije pobjede u nizu.

Treća bi ih svakako dodatno približila cilju, ali doći do trijumfa neće biti nimalo lako. Ekipa iz Železnika pomrsila je konce i mnogo jačim timovima, jer ima mladu, energičnu ekipu, koja ne respektuje nijednog rivala. Sa druge strane, samopouzdanje kod momaka Dragana Bajića mnogo je veće nakon pobjeda protiv Mornara i u Ljubljani nad Cedevita Olimpijom.

- Ovo je još jedna u nizu utakmica protiv timova koji pretenduju za plej-of. FMP je tim koji pratim još iz priprema, nije mi iznenađenje to što igraju ovako dobru košarku. Poštujem rad kolege Vladimira Jovanovića, vidi se njegova popis na igri tima. Trijumf bi nam mnogo značio i na neki način bismo zaokružili dobru mini-seriju. Čak i da smo izgubili prethodne utakmice ne bih se predavao, a ovako je situacija mnogo bolja. Rekao sam igračima da ne smijemo da poletimo, imamo još mnogo posla da bismo ostvarili zacrtano - rekao je Bajić.

Dobar doprinos prethodnim pobjedama dao je mladi Dalibor Ilić, koji se potajno nada novom slavlju.

- U dobrom smo raspoloženju. Očekuje nas zahtjevna i teška utakmica, jer je ekipa FMP-a sastavljena od mladih košarkaša dopunjenih sa nekoliko iskusnih igrača koji daju ton igri. Igraju možda i najljepšu košarku u ligi. Što se nas tiče, evidentno je da smo podigli formu, imamo prednost domaćeg terena i nadam se da ćemo nastaviti seriju pobjeda koje smo započeli - rekao je Ilić.

Kao i na prethodnim utakmicama Bajić će imati skraćenu rotaciju, jer će zbog povreda meč propustiti Đorđe Simeunović i Srđan Kočić, a veliko je pitanje da li i koliko će moći da pomognu Kinan Evans i Dorel Rajt. Dobra vijest je da je registrovan doskorašnji član Novog Pazara Milan Vulić, koji je već neko vrijeme trenirao sa Aleksandrovčanima. Vulić pokriva bekovske pozicije, a jedno vrijeme je bio i član banjalučkog Borca. U ABA 2 ligi ove sezone postizao je 17,2 poena i imao 4,2 skoka.

Derbi ove runde igraju Partizan i Cedevita Olimpija, ekipe koje pretenduju na sam vrh tabele. Parovi, subota: Krka - Budućnost (17), Partizan - Cedevita Olimpija (19), Mornar - Primorska (21). Nedjelja: Igokea - FMP (20). Ponedjeljak: Mega Bemaks - Crvena zvezda (17). U petak su igrali Cibona - Zadar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana