Igokea domaćin Čačanima u devetom kolu ABA lige: Borac prvi ispit u paklenom decembru

G.S.
Igokea domaćin Čačanima u devetom kolu ABA lige: Borac prvi ispit u paklenom decembru

LAKTAŠI - Prvu od osam utakmica tokom paklenog decembra košarkaši Igokee odigraće u subotu od 19 časova protiv Borca u devetom kolu ABA lige.

Biće to prvo gostovanje Čačana u Laktašima, a poslije toga Igokea bi trebalo da veže tri utakmice na svom terenu, sljedeća je već u srijedu protiv FMP-a zatim bi 13. decembra trebalo da igraju protiv Zadra koji u svojim redovima ima nekoliko inficiranih igrača virusom korona pa je odgođen njihov meč ovog kola protiv Cedevita Olimpije. Sa Cibonom će se sastati 18. decembra u Zagrebu, a onda slijede susreti sa Hapoelom iz Jerusalima 22. i 24. decembra u Laktašima. Meč sa Crvenom zvezdom planiran je 26. decembar, a odgođeni protiv Budućnosti 30. decembra u Podgorici dok će drugog dana Nove godine gostovati Mornaru u Baru.

- Poznato je da smo u novembru odigrali samo dvije utakmice i kao trener sa iskustvom iz ABA lige nikad se našao u ovim situacijama. Moj stručni štab i ja teško se nosimo sa ovim problemima dok nas u naredne četiri sedmice očekuje devet utakmica. Možda je bolje što ćemo igrati toliki broj mečeva jer je teško održati formu igrača samo na treninzima. Tokom reprezentativne pauze imali smo samo osam igrača na raspolaganju i bilo je jako teško raditi u tom periodu - rekao je Bajić.

O igri narednog rivala iznio je niz pohvala.

- Borac ne trebamo gledati sa ovim skorom koji imaju u ABA ligi (1-6) jer igra lijepu košarku što se moglo vidjeti i prošle sezone. Imaju kontinuitet rada i rada trenera, a zadržali su veći dio ekipe. Igraju jako lepršavo i sigurno će znati da kazne svakog ako im se to dopusti. Kada smo se kompletirali poslije pauze pokušali smo da igračima damo što više informacija. Ova utakmica najteža mi je od početka sezone iz svih ovih razloga koje sam nabrojao. Pokušao sam razgovarati sa momcima da ostanu psihološki stabilni jer nam naredne tri utakmice na domaćem terenu mogu donijeti puno toga pa se nadam dobroj reakciji - naglasio je Bajić.

Parovi devetog kola: Subota: Igokea - Borac (19), Mornar - Partizan (19). Nedjelja: Mega - Split (12), Crvena zvezda - Budućnost (18), Krka - Primorska (19). Zadar - Cedevita Olimpija (odgođeno). Cibona - FMP (igrano u petak).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana