Igokea bez Amerikanaca gostuje Zvezdi

Milan Zubović
Igokea bez Amerikanaca gostuje Zvezdi

Laktaši - Na najteže moguće gostovanje Igokea ide desetkovana. Uprava ekipe iz Aleksandrovca raskinula je ugovore sa Trejom Kelom i Džimijem Gevinom nakon samo tri kola ABA lige, tako da u ekipi više nema Amerikanaca, jer je prije tri sedmice otkaz dobio i Orlando Džonson.

Izabranike trenera Nenada Trajkovića u subotu od 21 čas očekuje susret sa Crvenom zvezdom, u kojem on neće moći da računa ni na kapitena Vuka Radivojevića, zbog hematoma na nadlaktici.

 

- Kao autsajderi idemo na noge Zvezdi, koja je pokazala da je najjači tim u ABA ligi, ali i Evrokupu. I pored kadrovskih problema idemo da odigramo dobru utakmicu. Putujemo bez Treja Kela i Džimija Gevina, koji više nisu sa nama, dok je Radivojević rovit i ima povredu ruke dobijenu na meču sa Budućnosti, tako da ćemo pokušati da ga sačuvamo za naredne utakmice, dok su ostali zdravi - izjavio je Trajković.

Pojačanja bi trebalo da stignu već iduće sedmice.

- Planiramo da dovedemo dobro pojačanje i onaj ko bude došao moraće da ostane do kraja. Kel i Gevin nisu ispunili očekivanja. Imali smo dobar ugovor sa njima i mogli smo da budemo nezadovoljni te da tražimo druge igrače. Ne kažem da nemaju kvalitet, ali se jednostavno nisu uklopili i pokazali ono što smo očekivali za ovaj nivo takmičenja, pa smo odlučili da potražimo bolje igrače koji će nam doneti kvalitet kakav smo imali sa Orlandom Džonsonom protiv Budućnosti. Treba nam neko za koga ćemo biti sigurni da će dati 15 poena po utakmici - istakao je Trajković.

Priznao je da na ovu utakmicu ide bez opterećenja, jer ekipa samo može da profitira, jer nema šta da izgubi, dok će šansu na poziciji organizatora igre dobiti mladi Darko Talić, koji se odlično pokazao u meču sa Podgoričanima.

- Talić je dobio odgovarajuću minutažu, jer je na treningu pokazao da je sazreo i uz neke korekcije u napadu može da bude mnogo bolji. Dalibor Ilić sve je bolji na treninzima i došao je momenat kada on treba da dobije neki minut više na ovoj utakmici, što će biti veliko iskustvo za njega. Neka igra bez opterećenja i jedino treba da se bori kao lav - naglasio je Trajković.

Perspektivni Ilić nada se dobrom izdanju svoje ekipe, ali je svjestan da igraju protiv mnogo jačeg tima.

- Zvezda je najkvalitetniji tim u ligi, ali to ne znači da se unaprijed predajemo, jer imamo kvalitet i vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu te pružiti jak otpor Zvezdi. Trudićemo se da na teren prenesemo ono što smo se dogovarali i da iskoristimo njihove greške - rekao je Ilić.

Parovi četvrtog kola, subota: Krka - Partizan (17), Crvena zvezda - Igokea (21). Nedjelja: Zadar - Mornar (17), Cibona - Cedevita (19). Ponedjeljak: Budućnost - FMP (18). U petak su igrali Mega - Olimpija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana